ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥΜΙΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟ ΤΗΣ ΚΩ (φωτογραφίες & video)


          Με τη δέουσα λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εψάλη το πρωί ο Όρθρος και η πρώτη Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον νέο εγκαινιαζόμενου ΙΝ του Αγίου Γεωργίου Νέας Αλικαρνασσού Κω όπου προεξήρχαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αγκύρας κ. Ιερεμίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου κ. Χρυσόστομος και ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ιβήρων, Αρχιμανδρίτης π. Ναθαναήλ.

          Τον εφημέριο του Ι.Ν. π. Αναστάσιο Τσουκνιά πλαισίωσαν και άλλοι Ιερείς, ενώ συμπροσευχόμενες ήταν ακόμη η Καθηγουμένη γ. Ευπραξία και μοναχές της Ιεράς Μονής Αγίου Νεκταρίου Κω.

          Έψαλλε χορός Ιεροψαλτών υπό τον Πρωτοψάλτη καθηγητή κ. Γεώργιο Σακέλλη.

          Μετά το πέρας της λειτουργίας πραγματοποιήθηκαν ομιλίες για την πραγματοποίηση του ονείρου και του ιερού χρέους τόσων γενεών, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, τον Δήμαρχο Κω κ. Θεοδόση Νικηταρά, τον πρόεδρο του συλλόγου Μικρασιατών Κω «Ο Ηρόδοτος» κ. Αλέκο Μαρκόγλου

          Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Ναθαναήλ απένειμε για την προσφορά τους, τον Σταυρό της Παμμακαρίστου, στον άρχοντα του Πατριαρχείου και μηχανικό κ. Θεοδόση Βαρκά μελετητή και επιβλέποντα του έργου, ενώ στον Επίτιμο Πρόεδρο του συλλόγου Μικρασιατών κ. Εμμανουήλ – Γεώργιο (όπως τον αποκαλεί) Τσιγαρά και στον νυν Πρόεδρο κ. Αλέκο Μαρκόγλου απένειμε τον Χρυσό Σταυρό της Εν Δωδεκανήσω εκκλησίας του Οικουμενικού Θρόνου.

          Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων: Οι βουλευτές Δωδεκανήσου ΝΔ, κ. Βασίλης Υψηλάντης Κοσμήτορας της βουλής, η κ. Μίκα Ιατρίδη και ο κ. Ιωάννης Παππάς, ο τέως υφυπουργός Τουρισμού και πρ. βουλευτής-γραμματέας Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Νικητιάδης, ο Δήμαρχος Κω, κ. Θεοδόσης Νικηταράς, ο Έπαρχος Κω , κ. Γιάννης Καμπάνης, οι πρώην Δήμαρχοι κ. Γιώργος Κυρίτσης, κ. Μιλτιάδης Φάκκος και κ. Θεοδόσης Βαρκάς, ο Υποδιοικητής της ΑΣΔΕΝ κ. Εμμανουήλ Θεοδώρου και οι επίσης πρώην Διοικητές της 80 ΑΔΤΕ στρατηγοί κ. Γεώργιος Σοφιανίδης και κ. Στέλιος Σεργεντάνης, ο νυν Διοικητής 80 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος κ. Σπυρίδων Κογιάννης, ο Αστυνομικός Δ/ντης Β’ Αστυνομικής Δ/νσης Ταξίαρχος κ. Λουκάς Θάνος, ο Διοικητής του ΝΑΣ Κω κ. Γεώργιος Σταματογιάννης, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου κ. Αντώνης Γιαννικουρής συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΜΕ του ΤΕΕ Κω κ. Γιώργο Χρυσουλάκη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Κω, «Ο Ηρόδοτος» κ. Αλέκος Μάρκογλου, ο Επίτιμος πρόεδρος κ. Μανώλης Τσιγαράς,  ο πρόεδρος του Συνδέσμου Παλαιών Πολεμιστών Κω και απογόνων κ. Ματθαίος Καζαμίας, η πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου, Διονυσία Τελλή, ο αντιδήμαρχος, Σταμάτης Πης ο εκπαιδευτικός – συγγραφέας κ. Ανδρέας Χατζημιχαήλ που εκτελούσε και χρέη τελετάρχη, ο κ. Νίκος Μανούσης, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.

          ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΕΑΣ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΥ ΣΤΗΝ ΚΩ

          Τα περίλαμπρα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νέας Αλικαρνασσού Κω – Ο πανηγυρικός εσπερινός συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, Αγκύρας κ. Ιερεμία, Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου κ. Χρυσοστόμου,  με την συμμετοχή και του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Ιβήρων π. Ναθαναήλ & το Τρισάγιο στο μνημείο Μικρασιατών Κω, το οποίο φιλοτέχνησε ο κ. Δαυίδ Χατζηδαυίδ, δωρεά της κ. Αντωνίας Σκαλέρη.

          Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων: Οι βουλευτές Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη και Ιωάννης Παππάς, ο Υποδιοικητής της ΑΣΔΕΝ (πρώην Ταξίαρχος Κω) κ. Εμμανουήλ Θεοδώρου, ο Έπαρχος Κω Νισύρου κ. Ιωάννης Καμπανής, ο Δήμαρχος Κω κ. Θεοδόσης Νικηταράς, οι πρώην Δήμαρχοι κ. Γιώργος Κυρίτσης, κ. Μιλτιάδης Φάκκος και κ. Θεοδόσης Βαρκάς, (άρχων του Πατριαρχείου και μελετητής του έργου), οι στρατηγοί πρώην Διοικητές 80 ΑΔΤΕ: κ. Γεώργιος Σοφιανίδης (ο Σεβασμιώτατος κρατούσε τη ράβδο που του είχε φέρει ως δώρο) κ. Στέλιος Σεργεντάνης, ο νυν Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ κ. Σπυρίδων Κογιάννης-Ταξίαρχος, της Αστυνομικής Διεύθυνσης κ. Λουκάς Θάνος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Κω κ. Αλέκος Μαρκόγλου και ο Πρώην Πρόεδρος κ. Μανώλης Τσιγαράς, ο Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Αβρίθης, η Πρόεδρος του ΔΣ κ. Διονυσία Τελλή, ο πρ. Βουλευτής κ. Ηλίας Καματερός, ο Σοφολογιότατος Ιμάμης Κω,  ο Πρόεδρος του ΔΙΙΚ κ. Αριστοτέλης Παυλίδης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου παλαιών πολεμιστών και απογόνων κ. Ματθαίος Καζαμίας, η κ. Κατερίνα Γαβαλά, ο κ. Νίκος Πουλιού, η κ. Ντίνα Σβύνου, ο κ. Νίκος Μανούσης, ο κ. Φίλιππος Καλλούδης, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, Μικρασιάτες και απόδημοι Κώοι και πολλοί προσκυνητές.

          Αρχικά έγινε πανηγυρικά και εν μέσω χειροκροτημάτων με τις χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες του ναού η είσοδος της ιστορικής εικόνας του Αγίου Γεωργίου του Πετρουμιανού που έφερε η οικογένεια του κ. Γιώργου Σπύρου, ακολούθως έγινε με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια ο πανηγυρικός εσπερινός και στο τέλος η Επίτιμη Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Κω κ. Αργυρώ Κατσίλλη διάβασε ένα πολύ συγκινητικό ποίημα της κ. Έλλης Χόνδρου για την περίσταση, ο Πρωτοψάλτης κ. Ιωάννης Πεταλάς είπε ένα πολύ όμορφο τραγούδι για τον Άγιο Γεώργιο και ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε αναλυτικά όλους τους παριστάμενους και όσους συνέβαλαν για την ολοκλήρωση του ονείρου τόσων γενεών.

          Ως επιστέγασμα, εψάλη Τρισάγιο στη μνήμη όλων των προγόνων μας στο νέο Μνημείο Μικρασιατών Κω που φιλοτέχνησε έξω από τον Ι.Ν. ο Διευθυντής του Εργαστηρίου Ψηφιδωτών της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Δαυίδ Χατζηδαυίδ και τοποθετήθηκε δωρεά της κ. Αντωνίας Σκαλέρη.

          Το πρωί θα γίνει η πρώτη Πολυαρχιερατική Θεία λειτουργία, θα γίνει ο καταμερισμός των Ιερών λειψάνων και τα εγκαίνια του ναού με την τοποθέτηση των ιερών λείψανων εντός της Αγίας Τραπέζης, και οι αναλυτικές ομιλίες των επισήμων.

          Βοήθεια σε όλους ο Άγιος Γεώργιος, ο Τροπαιοφόρος.

 

          Τα video θα τα δείτε κάνοντας κλικ ΕΔΩ  
                Πηγή – πληροφορίες: http://aegeanews.gr/featured/444649/foto-vinteo-64/

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη και σεβασμό, αλλά είμαστε πάντα και παραμένουμε πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ