ΤΗΝ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΜΙΤΡΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕ ΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΜΥΡΝΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ ΔΩΡΙΣΕ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ κ.κ. ΠΑΪΣΙΟΣ ΣΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΣΤΡΟΥ ΛΕΡΟΥ


          Την Τρίτη 23 Αυγούστου 2022,  εορτή της Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Παναγιά του Κάστρου στη Λέρο χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κκ Παϊσίου, συμπαραστατούμενου  υπό του  Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου.

          Μετά τη Θεία Λειτουργία ο Μητροπολίτης κκ. Παϊσιος δώρισε στο Εκκλησιαστικό Μουσείο Παναγίας Κάστρου Λέρου μία παλαιά, ιστορικής αξίας αρχιερατική Μίτρα που ανήκε στο Μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσόστομο

          .Εν συνεχεία κατά σειρά στο  Μητροπολίτη Ρόδου Απόστολο Τρύφωνος και στο Μητροπολίτη Ρόδου Σπυρίδωνα, από τον οποίο περιήλθε στο Μητροπολίτη Παϊσιο.

          Την Αρχιερατική μίτρα παρέλαβε ο Δήμαρχος Λέρου Μιχάλης Κόλιας

 

                Πηγή – πληροφορίες: https://kalymnos-news.gr

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη και σεβασμό, αλλά είμαστε πάντα και παραμένουμε πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

 

 

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ