ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ


          Το δρόμο της σύγκρουσης με τη δημοτική αρχή της Καλαμάτας φαίνεται ότι διάλεξε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, σε σχέση με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του αντιπλημμυρικού έργου της Καλαμάτας, το οποίο συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Τετάρτης.

          Συγκεκριμένα, ο κ. Νίκας πρότεινε να αναβληθεί η λήψη απόφασης επί της ΜΠΕ και να συγκροτηθεί μια επιτροπή, την οποία βάφτισε «επιτροπή διαβούλευσης». Στην επιτροπή αυτή, σύμφωνα με τον κ. Περιφερειάρχη, επικεφαλής θα είναι καθηγητής υδρολογίας του ΜΠΕ, με τον οποίο ο ίδιος έχει συνομιλήσει, και θα έχει ως μέλη τεχνικούς της Περιφέρειας.

          Η επιτροπή αυτή, σύμφωνα πάντα με τον κ. Νίκα, θα συγκεντρώσει όλες τις ενστάσεις που έχουν κατατεθεί και θα έρθει σε επαφή με το υπουργείο Υποδομών και τους μελετητές του έργου, προκειμένου να υπάρξουν διορθώσεις. Ο κ. Νίκας σημείωσε ότι όλα αυτά θα συμβούν μέσα στον επόμενο μήνα, καθώς υποσχέθηκε ότι η εν λόγω επιτροπή θα έχει ολοκληρώσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου το έργο της και τότε το ζήτημα θα ξανασυζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

          Η πρόταση Νίκα είναι σαφές ότι έχει στόχο να «φρενάρει» ένα εμβληματικό έργο και αποτελεί μια σαφέστατη παρέμβαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου στα του Δήμου Καλαμάτας. Με τον τρόπο αυτό ο κ. Νίκας επιβεβαίωσε ότι έχει επιλέξει να μετατρέψει το έργο της αντιπλημμυρικής θωράκισης σε πεδίο μάχης με φόντο το Δήμο Καλαμάτας.

          Τα παραπάνω επιβεβαιώνονται και από τις πρώτες, ανεπίσημες αυτή τη στιγμή, αντιδράσεις στελεχών της δημοτικής αρχής της Καλαμάτας, τα οποία εξέφραζαν την αντίθεσή τους στις πρωτοβουλίες Νίκα.                Πηγή – πληροφορίες: https://messiniapress.gr

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη και σεβασμό, αλλά είμαστε πάντα και παραμένουμε πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ