ΕΟΡΤΑΣΘΗΚΕ Η ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ (Φωτογραφίες)


          Με λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών εορτάσθηκε σήμερα, η Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας.

          Επίκεντρο του εορτασμού η ιστορική Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βουλκάνου, επί του όρους Ιθώμη.

          Κατά τον όρθρο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο οποίος προέστη της υποδοχής της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Βουλκανιωτίσσης, ενώ στην συνέχεια τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία,  πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Μονής Αρχιμ. Προκόπιο Σμυρνή και τους Διακόνους του.

          Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στο Ιερό Πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και στις ευεργεσίες της προς το ανθρώπινο γένος, αλλά και στο έθνος μας. Συνάμα, δεν παρέλειψε να τονίσει την κρισιμότητα των στιγμών, από τις όποιες δοκιμασίες, που μαστίζουν τον κόσμο σε παγκόσμιο επίπεδο. Τέλος ευχήθηκε η Μεγαλόχαρη να χαρίζει υγεία και να χαριτώνει την ζωή των ανθρώπων, ιδιαιτέρως δε των Μεσσηνίων, οι οποίοι την τιμούν με ιδιαίτερη ευλάβεια απ΄ άκρου εις άκρον της Μεσσηνιακής γης, όπου βρίσκονται διάσπαρτα πάμπολλα Ιερά Προσκυνήματά της.

          Παρέστησαν οι Βουλευτές Ι. Λαμπρόπουλος, Π. Μαντάς και Ν. Γιαννακοπούλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Στ. Αναστασόπουλος, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης καθώς και εκπρόσωποι άλλων τοπικών φορέων.

          Την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Δημιόβης, τέλεσε ο Πρωτοσύγκελος της Ι. Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς, ο οποίος στην συνέχεια προέστη της Λιτανεύσεως της Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Δημιοβιτίσσης πέριξ της Ιεράς Μονής.

          Στο Κήρυγμά του ο π. Φίλιππος αναφέρθηκε στην θαυματουργό δύναμη της Παναγίας Δημιοβιτίσσης, καθώς και στον βαθύτατο σεβασμό των πιστών στο Ιερό Πρόσωπό της. Τέλος ευχήθηκε υγεία και δύναμη σε όλο τον κόσμο.


 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ