ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ


         Τα θερμά τους συλλυπητήρια εκφράζουν ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος και η Μητρόπολη, για την εκδημία του πρωτοπρεσβύτερου Κωνσταντίνου Γιαννακόπουλου, σε ηλικία 87 ετών.

          Η Μητρόπολη Μεσσηνίας ανακοίνωσε σχετικά:

           «Η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας μετά βαθυτάτης θλίψεως αναγγέλλει την εκδημία του αειμνήστου Πρωτοπρεσβυτέρου Κωνσταντίνου Γιαννακόπουλου, τέως Εφημέριου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας, σε ηλικία 87 ετών.

          Ο μακαριστός γεννήθηκε στο χωριό Παπαφλέσσα Μεσσηνίας, ήταν πτυχιούχος Θεολογίας, ενώ είχε υπηρετήσει και ως καθηγητής στην εκκλησιαστική εκπαίδευση. Χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος το 1960 από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο Δασκαλάκη. Υπηρέτησε πρωτίστως ως Εφημέριος του Ενοριακού Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Καλαμάτας, ενώ από το έτος 1973 ως Εφημέριος, Προϊστάμενος, Ιεροκήρυκας και Πνευματικός του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας.   Επίσης διετέλεσε Αρχιερατικός Επίτροπος Καλαμάτας και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας.

          Ο αείμνηστος υπήρξε ευγενής, πράος, φιλακόλουθος και αξιοσέβαστος Κληρικός, με σημαντική προσφορά στην τοπική Εκκλησία.

          Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος, δεόμενος για την ανάπαυση της ψυχής του εν χώρα ζώντων.

          Η Εξόδιος Ακολουθία θα ψαλεί αύριο Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022 και ώρα 5.00 μ.μ., στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας». 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ