ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΑ ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΑ ΑΓΡΟΤΗΣ ΥΠΕΣΤΗ ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΑ


          Έχουν ρημάξει στρέμματα καλλιεργειών κι έχουν εμφανιστεί σε περιοχές που δεν είχαν πότε αγριογούρουνα

Έτσι και στην περιοχή του Μαυρομματίου του Παμίσου αγρότης έπαθε σοκ

          Όταν είδε την καλλιέργεια του με Καλαμπόκια 9 στρέμματα να τα έχουν καταστρέψει εντελώς τα αγριογούρουνα λίγο πριν το θέρο, είδε να χάνονται κόποι μηνών και έξοδα για την καλλιέργεια για δεύτερη χρονιά.

          Παρόλο που είχε πληρώσει και ασφάλισης στον ΕΛΓΑ την καλλιέργεια του ο ΕΛΓΑ για αυτό το λόγο δεν αποζημιώνει την καταστροφή της παραγωγής

          Σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που απασχολούν τους αγρότες εξελίσσονται οι επιθέσεις από αγριογούρουνα, τα οποία βγαίνουν κυρίως το βράδυ καταστρέφοντας τις σοδειές των αγροτών. Καλαμπόκια, κηπευτικά και πλήθος άλλων προϊόντων γίνονται στόχος από τους πληθυσμούς αγριογούρουνων τα οποία γυροφέρνουν και εντός πεδινών, κατοικημένων περιοχών ακόμα. Σε πολλές περιπτώσεις, σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι αγρότες προσπαθούν να προφυλάξουν τα προϊόντα τους με κάθε μέσο, ακόμα και ειδικές συσκευές κρότου, που κάνουν θόρυβο όλο το βράδυ, για να τρομάζουν τα ζώα.

          Αίτημα για προστασία καλλιεργειών από αγριογούρουνα

          Τέλος προτείνει να επιτραπεί χωρίς περιορισμούς το κυνήγι αγριόχοιρων για όλο το έτος, να ενισχυθούν οι περίπολοι των Κυνηγετικών Ομοσπονδιών και να αποζημιώνεται η καταστροφή της παραγωγής από τον ΕΛΓΑ. 

                Πηγή – πληροφορίες: https://eidisoules.gr

 

 


Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη και σεβασμό, αλλά είμαστε πάντα και παραμένουμε πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

 

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ