ΛΑΜΠΡΟΣ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑΣ (εικόνες)

 

          Με την πάνδημη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος, κορυφώθηκε το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022, ο πανηγυρικός εορτασμός της Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσης, στην πόλη της Πύλου.

          Το πρωί της κυριωνύμου τελέσθηκε ο Όρθρος, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου κ. Ιεροθέου και εν συνεχεία το πανηγυρικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβ. Λήμνου και συνιερουργούντων του Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωρεών κ. Φιλοθέου και του οικείου ποιμενάρχου  Σεβ.  Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

          Κατά την Θεία Λειτουργία κήρυξε τον θείο λόγο ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος αναφερόμενος στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου.

          Εν συνεχεία έλαβε χώρα η μεγαλοπρεπής λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος, με την συνοδεία κλήρου, αρχόντων και λαού και με την τιμητική παρουσία των φιλαρμονικών του Λιμενικού Σώματος και του Δήμου Πύλου – Νέστορος.

          Μετά το πέρας της λιτάνευσης ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε για την παρουσία τους, τόσο τον προερχόμενο από την ακριτική Λήμνο, Σεβ. κ. Ιερόθεο όσο και τον Θεοφιλέστατο Αρχιγραμματέα, αναφερόμενος ξεχωριστά προς τον καθένα.

          Υπόμνησε δε πως η Παναγία ήταν, είναι και θα είναι αρωγός και προστάτης του Γένους μας ενώ τόνισε πως “Η Υπεραγία Θεοτόκος είναι αυτή που στέκεται ως Υπέρμαχος Στρατηγός απέναντι σε κάθε αρρωστημένη εθνικιστική διάθεση της γείτονος χώρας ”.

          Ο Πανηγυρικός Εσπερινός της Μυρτιδιώτισσας

          Με την δέουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και τάξη και την παρουσία πλήθους πιστών τελέσθηκε το εσπέρας της Παρασκευής 23 Σεπτεμβρίου 2022, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας στην πόλη της Πύλου, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωρεών κ. Φιλοθέου, Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και συγχοροσταντούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιεροθέου και Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

          Προ του πέρατος του Εσπερινού κήρυξε τον θείο λόγο ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Χρυσόστομος Χρυσόπουλος, εκ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ο οποίος αναφέρθηκε στα μηνύματα της εορτής. Παρέστησαν ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος κ. Παναγιώτης Καρβέλας, ο Γεν. Γραμματέας της ΚΕΔΕ κ. Δημ. Καφαντάρης και αρκετά Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου – Νέστορος.

          Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν το Σάββατο 24η Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 07:00 το πρωί με τον όρθρο και την πολυαρχιερατική θεία λειτουργία. Στις 10:30 π.μ. θα ξεκινήσει η λιτανεία της εικόνας και στις 12:00  το πρόγραμμα κλείνει με δεξίωση των επισήμων στο ξενοδοχείο “Καραλής”.


 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ