ΕΠΙΣΗΜΗ ΤΕΛΕΤΗ ΣΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΑΓΙΟΥ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΤΑΛΙΔΙ ΚΑΙ ΔΥΟ ΝΕΩΝ ΑΓΙΩΝ ΣΤΟ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ (εικόνες)


          Η Α. Θ. Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος χοροστάτησε κατά την Ακολουθία της τελετής υπογραφής των Πατριαρχικών και Συνοδικών Πράξεων εντάξεως τριών νέων Αγίων στο εορτολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2022, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό.

          Ο Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Γρηγόριος, Αρχιγραμματέας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, ανέγνωσε τις Πατριαρχικές και Συνοδικές Πράξεις Αγιοκατατάξεως των Αγίων Ευμενίου Σαριδάκη και Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου και του μαρτυρικώς τελειωθέντος Ανανίου, επισκόπου Λακεδαιμονίας.

          Ακολούθως ο Παναγιώτατος και οι Συνοδικοί Αρχιερείς Σεβ. Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος, Σεβαστείας κ. Σεραφείμ, Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίος, Μύρων κ. Χρυσόστομος, Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρος, Ιταλίας κ. Πολύκαρπος, Κρήνης κ. Κύριλλος, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανος, Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, και Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέας, υπέγραψαν τις Πράξεις αυτές στον οικείο Κώδικα του Πατριαρχείου.

          Παρέστησαν, επίσης, οι Σεβ. Ιεράρχες Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Φθιώτιδος κ. Συμεών, Ανέων κ. Μακάριος, Φιλαδελφείας κ. Μελίτων, Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παΐσιος, Κρήτης κ. Ευγένιος, Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας, Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος, Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρων, Ισπανίας και Πορτογαλίας κ. Βησσαρίων, Προύσης κ. Ιωακείμ, και o Θεοφιλ. Αλικαρνασσού κ. Αδριανός, 

          Άρχοντες Οφφικιάλιοι υπό τον Πρόεδρο της Αδελφότητός τους “Παναγία Παμμακάριστος”, Εντιμολ. Άρχοντα Έξαρχο της Μ.τ.Χ.Ε. κ. Αθανάσιο Μαρτίνο.

          Οι Εξοχ. κ. Χρήστος Σταϊκούρας, Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδος, κ. Ανδρέας Κατσανιώτης, Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Σοφία Ζαχαράκη, Υφυπουργός Τουρισμού, και κ. Ιωάννης Οικονόμου, Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, η Ευγεν. κυρία Γεωργία Σουλτανοπούλου, Γενική Πρόξενος στην Πόλη, με τον σύζυγό της Εξοχ. κ. Ιωάννη Ραπτάκη, Πρέσβη, οι Εντιμ. κ. Θεμιστοκλής Χειμάρας και Ιωάννης Σαρακιώτης, βουλευτές του Νομού Φθιώτιδος, εκπρόσωποι των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την Αττική, την Μεσσηνία και την Φθιώτιδα, και πλήθος πιστών από την Πόλη, και προσκυνητών από την Καλαμάτα, την Λαμία, τα Χανιά και άλλες πόλεις της Ελλάδος.

          Στην ομιλία του ο Παναγιώτατος εξέφρασε τη χαρά της Μητρός Εκκλησίας από την παρουσία των Ιεραρχών, του κλήρου και όλων των προσκυνητών για την συγκεκριμένη Ακολουθία. Αναφέρθηκε δε, μεταξύ άλλων, στη σημασία που έχει η παρουσία των Αγίων στη ζωή της Εκκλησίας.

          “Η Ορθόδοξος ευσέβεια αποδίδει εις τους Αγίους μέγαν σεβασμόν και τιμήν και προβάλλει την χριστοπρεπή ζωήν και τους θεοβραβεύτους άθλους των ως υπόδειγμα εκκλησιοστραφούς υπάρξεως. Οι πιστοί αγαπούν τα Συναξάρια και τους Βίους των Αγίων, θαυμάζουν τα κατορθώματα και τους αγώνας των υπέρ της αληθείας, τιμούν τα ιερά λείψανά των, προσκυνούν μετ’ ευλαβείας τας εικόνας των. Αι εορταί και αι πανηγύρεις των αποτελούν βιωματικόν άξονα της καθ’ ημέραν ζωής, πηγήν υπαρκτικού πλουτισμού και πνευματικής ανανεώσεως, ευκαιρίαν κοινωνίας της ζωής. Οι Άγιοι εμπνέουν, καθοδηγούν και αποκαλύπτουν τον αιώνιον εν Χριστώ προορισμόν μας, μεσιτεύουν προς Κύριον δι’ ημάς. Η ευλογημένη παρουσία των είναι ζώσα απάντησις εις τα αγωνιώδη ερωτήματά μας.”

          Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Πατριάρχης ανέφερε:

          “Με αφορμήν την εορτήν της Ινδίκτου και την ημέραν προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, επιθυμούμεν να τονίσωμεν ότι οι Άγιοι είναι συνοδίται και σύμμαχοι των πιστών εις τον καλόν αγώνα προστασίας της ακεραιότητος της δημιουργίας. Η ζωή των είναι έμπρακτος σεβασμός προς την κτίσιν, εν ευχαριστία και δοξολογία προς τον Δημιουργόν, «καύσις καρδίας υπέρ πάσης της κτίσεως … και υπέρ παντός κτίσματος» (Ισαάκ ο Σύρος). Οι Άγιοι επιβεβαιώνουν, ότι οφείλομεν να ζώμεν εν τω κόσμω ως οικονόμοι και ιερείς της δημιουργίας, ότι είναι αδιανόητον να ομολογώμεν πίστιν εις τον Δημιουργόν και να καταστρέφωμεν την κτίσιν.”

          Και στη συνέχεια πρόσθεσε:

          “Εν τω πνεύματι τούτω, το Οικουμενικόν Πατριαρχείον ενέγραψε και συνεχίζει να εγγράφη τους Αγίους μας, τα ιερά ταύτα κατοικητήρια του ζώντος Θεού και ζώσας εικόνας της δόξης Του, εις τας αγιολογικάς δέλτους. Η Εκκλησία είναι ζων θεανθρώπινος οργανισμός, και η αγιότης είναι, ούτως ειπείν, «το DNA της». Δεν υπήρξε, δεν υπάρχει και ούτε δυνάμεθα να φαντασθώμεν Εκκλησίαν χωρίς Αγίους. Αυτή η αλήθεια διατρανούται και διακηρύσσεται πανηγυρικώς και με την Αγιοκατάταξιν των Αγίων Ευμενίου Σαριδάκη, Ανανίου επισκόπου Λακεδαιμονίας του ιερομάρτυρος, και Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου, των σήμερον επισήμως εγγραφέντων εις το εορτολόγιον της Εκκλησίας.

          Μετά πάντων υμών των ευσεβοφρόνως παρισταμένων εις την ολόλαμπρον ταύτην τελετήν, υμνεί και δοξάζει τον Δομήτορα της Εκκλησίας και Δοτήρα παντός αγαθού, το μαρτυρικόν Φανάριον, ένθα φυλάσσονται τα όσια και ιερά του Γένους, εν υπομονή πολλή, εν θλίψεσι και εν αγρυπνίαις, εν αγάπη ανυποκρίτω και εν δυνάμει Θεού.”

          Φωτογραφίες: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

 

                   ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΧΟΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΟΝ Μ. ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΙΝΔΙΚΤΟΥ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΒΑΛΟΥΚΛΗ

 

          Το απόγευμα της 31ης Αυγούστου, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος χοροστάτησε στον Μ. Εσπερινό για την εορτή της Ινδίκτου, στην Ι. Μ. Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή, παρουσία πλήθους Ιεραρχών και όλων των παρευρεθέντων κατά την τελετή αγιοκατατάξεως των νέων Αγίων της Εκκλησίας.

          Μετά την Απόλυση ο Πατριάρχης χειροθέτησε σε  Άρχοντα Πρωτομαίστορα τον Εντιμολ. κ. Γεώργιο Πενέλη, Ομότιμο Καθηγητή της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ..

          Aπευθυνόμενος προς τον νέο Άρχοντα, ο Παναγιώτατος, επεσήμανε, μεταξύ άλλων:

           “Είμεθα ιδιαιτέρως συγκεκινημένοι, Εντιμολογιώτατε Άρχων, διότι τιμάται σήμερον εις γόνος προσφυγικής οικογενείας, ο οποίος μέσα εις δυσκόλους περιστάσεις, κατώρθωσε, μετατρέψας την δοκιμασίαν εις γυμνασίαν, και με ακλόνητον εμπιστοσύνην εις την πρόνοιαν του Θεού και εις την δύναμιν της ανθρωπίνης βουλήσεως, να ανέλθη, εις ηλικίαν μόλις 31 ετών, εις την βαθμίδα του τακτικού καθηγητού της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και να αναδειχθή εις παγκοσμίου φήμης ειδικόν εις τον τομέα του σιδηροπαγούς σκυροδέματος.

          Προσεφέρατε πάμπολλα, αγαπητέ Άρχων, εις την αναστήλωσιν Ρωμαικών και Βυζαντινών μνημείων, ιερών μονών, εις την Ελλάδα και αλλαχού, καθώς και, ευρύτερον, εις το πεδίον κατασκευών και της αντισεισμικής θωρακίσεώς των. Είσθε σύμβουλος εις το έργον αποκαταστάσεως της Αστικής Σχολής Γαλατά ενταύθα, καθώς και εις το μέγα εγχείρημα της ανακατασκευής του κτηριακού συγκροτήματος της Ιεράς Θεολογικής Σχολής Χάλκης, ως πολύτιμος σύμβουλος του συμπροσευχομένου Εντιμολογιωτάτου Πολιτικού Διοικητού του Αγίου Όρους και Προέδρου της Αδελφότητος Οφφικιαλίων του Οικουμενικού Παστριαρχείου «Παναγία η Παμμμακάριστος» κυρίου Αθανασίου Μαρτίνου, Μεγάλου Ευεργέτου της Εκκλησίας και του Γένους, ο οποίος τρέφει μεγάλην εκτίμησιν προς το πρόσωπόν σας. Διεκρίθητε, Εντιμολογιώτατε, ως χαρισματικός δάσκαλος και καθηγητής, ως Κοσμήτωρ της Πολυτεχνικής Σχολής και Πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών εις το Πανεπιστήμιόν σας, ως μέλος δεκάδων σημαντικών Επιτροπών και ως ειδικός σύμβουλος εις αναρίθμητα έργα. Αι χιλιάδες των μαθητών σας σας θαυμάζουν και σας ευγνωμονούν. Σας επαινούμεν και ημείς δι’ όλα αυτά τα εντυπωσιακά, και είμεθα βέβαιοι ότι, κεκοσμημένος πλέον με το αρχοντικόν οφφίκιον του Πρωτομαίστορος, θα συνεχίσετε «καλών έργων προίστασθαι».”

          Στην αντιφώνησή του ο νέος Άρχων  Πρωτομαϊστωρ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και την συγκίνησή του προς τον Παναγιώτατο για την μεγάλη τιμή που επεφύλαξε προς το πρόσωπό του, και σημείωσε, ανάμεσα σε άλλα: “Η Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία στην μακραίωνη ιστορία της πέρασε αμέτρητες περιόδους δόξας αλλά και κοσμικής ταπείνωσης. Όμως, έμεινε πάντα λαμπρός φάρος πνευματικός, καταυγάζων την ανθρωπότητα με την ουσία της διδασκαλίας του θεανθρώπου. Επέλεξε κάθε φορά μεγάλους στόχους που με την πραγμάτωση τους ανανέωνε τη λάμψη της ανεξάρτητα από τις συνθήκες του κοσμικού περίγυρου μέσα στον οποίο επιβίωνε.”

          Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Αρχείο

Φόρμα επικοινωνίας

Αποστολή

Labels

12Ο ΠΕΑ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 1821 1940 2022 5G 77 ΜΕ 9ο ΣΠ ΑΓΓΛΙΑ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΑΓΙΟΣ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΔΟΛΦΟΣ ΧΙΤΛΕΡ ΑΕΙ ΑΕΚ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΡ. ΜΟΥΣΤΑΚΗΣ ΑΘΗΝΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΙ ΑΙΓΑΙΟ ΑΙΓΙΟ ΑΙΜΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑ ΑΛΟΓΑ ΙΠΠΟΙ ΑΛΩΝΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΑΛΩΝΙΣΜΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΝΔΑΝΙΑ ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΥΔΑΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ ΑΟΖ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΜΕΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΑΠΟΚΡΙΑ αρ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΑΡΗΣ ΓΑΛΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑ ΑΡΝΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΑΡΦΑΡΑ ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΡΧΙΜ. ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΑΠ. ΒΑΔΡΑΧΑΝΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ. ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΒΑΛΥΡΑ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΣΚΟΛΑΡΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΗΜ. ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΖΙΩΖΙΑΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ ΒΙΑΣΜΟΣ ΒΙΒΛΙΟ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΝΤΕΟ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΒΟΥΛΚΑΝΟΣ ΒΡΟΜΩΒΡΥΣΗ ΒΡΥΣΗ ΤΟΥ ΤΖΟΥΜΗ ΓΑΛΑΖΙΑ ΝΥΧΤΑ ΓΑΛΛΙΑ ΓΑΜΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΓΕΝΝΗΤΟΥΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΗΠΕΔΟ ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΑΒΑΣ ΓΛΥΚΑ ΓΟΕΒ ΓΡΙΠΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΕΔΔΗΕ ΔΕΗ ΔΕΡΒΕΝΑΚΙΑ ΔΕΣΥΛΛΑ ΔΕΥΑΚ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ. ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΆΡΘΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΡΑ ΔΡΑΜΑΛΗΣ ΔΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΑΑΣ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΕΡΕΥΝΑ – ΙΣΤΟΡΙΑ - ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ ΕΚΑΒ ΕΚΔΡΟΜΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ - ΒΙΟΙ ΑΓΙΩΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΕΛΙΕΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΕΛΙΣΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΟΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΛΛΗΝΟΜΝΗΜΟΝΕΣ ΕΜΑΚ ΕΜΒΟΛΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΜΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΟΚΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΝΩΜΗΣ – ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΥΑΝ ΕΡΤ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΕΥΧΕΣ ΕΦΟΡΙΑ ζ ΖΕΛΕΝΣΚΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΑ ΉΘΗ ΚΑΙ ΤΑ ΈΘΙΜΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΗΠΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΘΑΝΑΤΟΣ ΘΑΥΜΑΤΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΕΡΙΣΜΑ ΘΕΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΛΙΨΗ ΘΟΥΡΙΑ ΙΑΠΩΝΙΑ ΙΑΤΡΟΣ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑΣ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΟΥΛΚΑΝΟΥ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΔΗΜΙΟΒΑΣ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΡΟΦΗΤΗ ΙΩΗΛ ιερο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΛΑΤΕΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΛΑΤΕΩΣ ΙΕΡΟΨΑΛΤΗΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΙΘΩΜΗ ΙΜΒΡΟΣ ΙΠΠΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ ΙΡΑΝ ΙΣΘΜΟΣ ΙΣΛΑΜ ΙΣΠΑΝΙΑ ΙΣΡΑΗΛ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΚΑΝΑΔΑΣ ΚΑΡΑΓΑΤΣΗ ΚΑΡΑΓΚΙΩΖΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΡΒΕΛΙ ΚΑΡΕΛΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΚΑΤΑΡΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΚΔΑΠ ΑμεΑ ΚΕΝΕΝΤΙ ΚΗΔΕΙΑ ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΙΕΒΟ ΚΙΝΑ ΚΙΝΑΛ ΚΚΕ ΚΛΟΠΕΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΚΟΡΕΑ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ ΚΟΡΩΝΑΪΟΣ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΚΟΥΤΣΑΒΙΤΙΚΗ ΦΟΡΕΣΙΑ ΚΡΑΣΙ ΚΡΗΤΗ ΚΤΕΛ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΥΝΗΓΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΚΥΠΡΟΣ ΚΩ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΛΑΔΑ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΛΑΜΠΡΟΣ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΑΡΙΣΑ ΛΕΝΙΝ ΛΗΜΝΟΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ ΛΙΜΝΗ ΛΟΑΤΚΙ ΛΥΚΕΙΟ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΝΗ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΑΔΑΜ ΓΚΡΟΓΚΟΥ ΜΑΣΚΑ ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ ΜΑΥΡΟΖΟΥΜΕΝΑ ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ ΜΕΡΑ25 ΜΕΡΚΕΛ ΜΕΣΣΗΝΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΤΑΞΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΜΟΝΑΧΙΚΗ ΚΟΥΡΑ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΗΣ ΜΟΣΧΑ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΠΑΣΑΚΙΔΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΥΚΟΝΟΣ ΝΑΘΑΝΑΗΛ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΕΑ ΕΙΣΟΔΟ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΝΕΑ ΡΩΜΗ ΝΕΑ ΡΩΜΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΝΕΑ ΣΚΗΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΝΕΔΟΥΣΑ ΝΕΚΡΟΙ ΝΕΡΟ ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΝΙΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΛΑΡΗΣ ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΥΧΤΑ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΟΜΑ ΟΔΥΝΗ ΟΘΩΝΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΟΙΧΑΛΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΠΚΕ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΟΣΕ ΟΣΦΠ ΟΤΕ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΑΓΩΤΟ ΠΑΪΣΙΟΣ ΠΑΚΟΕ ΠΑΜΙΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΥΛΚΑΝΙΩΤΙΣΣΑ ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΥΡΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ ΠΑΟ ΠΑΟΚ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΔΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΛΟΓΡΙΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΠΟΥΚΑΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΧΑ ΠΑΤΡΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΣΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΕΝΘΟΣ ΠΕΡΣΙΑ ΠΕΤΑΛΙΔΙ ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ ΠΕΥΚΟ ΠΗΔΗΜΑ ΠΙΠΙΝΑ ΚΟΥΜΑΝΤΟΥ ΠΛΑΤΥ ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΠΛΟΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΕΜΟΣ πολι ΠΟΛΙΑΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΛΙΜΝΙΟ ΠΟΝΟΣ ΠΟΡΝΗ ΠΟΤΑΜΙ ΠΟΤΟ ΠΟΥΤΙΝ ΠΡΙΓΚΙΠΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΠΤΥΧΙΟ ΠΤΩΧΟΣ ΠΥΛΟΣ ΠΥΡΓΟΣ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ. ΡΩΣΙΑ ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΑΜΟΣ ΣΔΟΕ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΕΡΒΙΑ ΣΚΑΛΑ ΟΙΧΑΛΙΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΣΤΑΣΙΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ ΣΤΟΥΠΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΥΡΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΑ ΑΓΙΑ ΠΑΘΗ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΠΛΑΤΥ ΤΑΜΠΑΡΗΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΤΑΥΓΕΤΟΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΤΕΙ ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ ΤΖΑΚΙΑ ΤΖΑΜΟΥΡΑΝΗΣ ΤΖΟΥΜΗΣ ΤΗΝΟΣ ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΛΑΤΕΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΡΑΝΟΥΛΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΤΡΟΧΑΙΟ ΤΣΑΚΩΝΑ ΤΣΙΟΔΡΑΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΥΓΕΙΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΦΑΓΗΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΦΛΑΡΙΟΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΦΟΝΙΚΟ ΦΡΙΚΗ ΦΥΛΑΚΗ φω ΦΩΤΑ LED ΦΩΤΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ χαρ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ ΧΑΣΙΣΙ ΧΟΡΤΑΡΕΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Α. ΚΑΠΟΥΤΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Χρυσόστομος Καράμπελας ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟΣ ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟ ΩΝΑΣΕΙΟ ΩΝΑΣΗΣ BEETLE c COVID-19 e FACEBOOK FAKE NEWS GAY i INSTAGRA INSTAGRAM INTERNET LOCKDOWN MAGAZINE p PLATI PLATY PLATY MAGAZINE PLATY NEWS SEX SIEMENS SOCIAL MEDIA t TWITTER VIDEO