ΣΟΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΜΕ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


          Για μια ακόμη φορά όπως συνηθίζει το τελευταίο διάστημα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υπερέβη τα εσκαμμένα και επιτέθηκε ευθέως εναντίον της Ελλάδας, χρησιμοποιώντας ακραίους και ανυπόστατους χαρακτηρισμούς, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην 77η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.

          Κρατώντας στα χέρια του μια φωτογραφία, που απεικόνιζε δύο μικρά παιδιά νεκρά, εξαπέλυσε ευθεία πυρά κατά της Ελλάδας με αφορμή το προσφυγικό και την διέλευση δεκάδων λέμβων στο Αιγαίο, προερχόμενων από τα Τουρκικά παράλια.

          «Η Ελλάδα διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Οι Έλληνες τυραννούν τους πρόσφυγες στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. Δεν θέλουμε να δούμε άλλα πτώματα παιδιών όπως του Αϊλάν να ξεβράζονται στις ακτές μας. Η Ελλάδα μετατρέπει το Αιγαίο σε νεκροταφείο. Δυο μικρά παιδιά έχασαν την ζωή τους γιατί η ελληνική ακτοφυλακή βύθισε τις βάρκες τους. Είναι η ώρα για την ΕΕ και τον ΟΗΕ να πουν stop σε τέτοια εγκλήματα, που είναι εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», ανέφερε σε ένα πρωτοφανές ξέσπασμα κατά της Ελλάδας, ο Τούρκος πρόεδρος, υποστηρίζοντας ξεκάθαρα πως η χώρα μας είναι υπεύθυνη για το θάνατο ενός μωρού 9 μηνών και ενός παιδιού 4 ετών.

          Ουσιαστικά ο Τούρκος πρόεδρος, στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, είπε ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα έχει μετατρέψει το Αιγαίο σε νεκροταφείο για πρόσφυγες και υπογράμμισε ότι οι καταπιεστικές πολιτικές της Ελλάδας έναντι των παράτυπων μεταναστών έχουν αυξηθεί.

          Επισήμανε δε, ότι ενώ η Τουρκία προσπαθεί να αποτρέψει τους θανάτους μεταναστών, η Ελλάδα συνεχίζει να απωθεί τους πρόσφυγες, στέλνοντας τους πίσω, -χρησιμοποίησε τη λέξη pushback-  λέγοντας ότι τα δύο  παιδιά πέθαναν μετά από ελληνικές απωθήσεις την περασμένη εβδομάδα.

          Συνεχίζοντας στο ίδιο τέμπο, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Ταγίπ Ερντογάν παρέμεινε ακραία προκλητικός χαρακτηρίζοντας «γελοία» την Ελλάδα καθώς «επιδιώκει να κάνει επίδειξη δύναμης».

          «Στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο θέλουμε να λυθούν όλα με βάση τους κανόνες της καλής γειτονίας και με βάση το διεθνές δίκαιο. Στην ανατολική Μεσόγειο η διατήρηση της ειρήνης εξαρτάται από τον σεβασμό των δικαιωμάτων όλων των πλευρών. Η Ελλάδα να αφήσει κατά μέρος τις προκλήσεις και την κλιμάκωση και να ανταποκριθεί στις εκκλήσεις μας για αλληλεγγύη και συνεργασία. Πιστεύουμε ότι η ευρωμεσογειακή σύνοδος που έχουμε προτείνει θα υπηρετήσει αυτό τον σκοπό. Ποτέ δεν έκαναν ένα θετικό βήμα και αυτό δείχνει ποιος θέλει ειρήνη και σταθερότητα και ποιος θέλει να προκαλεί και να δημιουργεί συρράξεις», υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος.

          «Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και δεν θα υποκύψουμε στις πολιτικές κλιμάκωσης που ακολουθούν άλλες χώρες», πρόσθεσε στη συνέχεια.

          Ζήτησε να αναγνωριστεί επίσημα το ψευδοκράτος της Βόρειας Κύπρου

          Συνεχίζοντας το παραλήρημα του, ο Τούρκος πρόεδρος έκανε αναφορά και στο Κυπριακό ζητώντας την αναγνώριση του «ψευδοκράτους», της Βόρειας Κύπρου. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε: «Ακόμα και στο Κυπριακό θέλουμε λύση με μόνιμο και δίκαιο τρόπο. Πρέπει να αποδεχθούν όλοι ότι υπάρχουν δυο κράτη και δυο έθνη στην Κύπρο και πρέπει να το σεβαστούν όλοι αυτό. Οι Τουρκοκύπριοι έχουν ίδια δικαιώματα. Θα θέλαμε να ζητήσουμε από την διεθνή κοινότητα να τερματίσει τις κυρώσεις και το εμπάργκο και να σταματήσει αυτή η τυραννία».

          Ακολούθως ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε την Ελλάδα ότι ακολουθεί «καταπιεστικές πολιτικές κατά της μουσουλμανικής τουρκικής μειονότητας».

          «Η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ και κάνουν επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο με απάνθρωπο τρόπο, ενώ εφαρμόζουν ανάλογες πολιτικές στην τουρκική μειονότητα της Θράκης αγνοώντας τις υποχρεώσεις τους. Αυτό που θέλουμε είναι  να ζητήσουμε από την ΕΕ να μην κάνει τα στραβά μάτια», υποστήριξε ακόμη ο πρόεδρος της Τουρκίας.
 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ