«ΛΟΥΚΕΤΟ « ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ


          Αυτό το Σαββατοκύριακο είχε προγραμματιστεί η έναρξη του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής κατηγορίας, στο οποίο έχουν δηλώσει συμμετοχή 18 ομάδες  και αναμενόταν να έχει συναρπαστική εξέλιξη.

          Η ΕΠΣ Μεσσηνίας με χθεσινή της απόφαση, γνωστοποίησε την απόφασή της για αναβολή των πρωταθλημάτων Α΄, Α1 και Β΄ Τοπικής κατηγορίας λόγω της μη έκδοσης άδειας τέλεσης αγώνων από την Περιφέρεια και τους Δήμους στα σωματεία που δεν έχουν εγγραφεί στο Αθλητικό  Μητρώο της Γ.Γ.Α.

          Η ανακοίνωση της διοίκησης της ΕΠΣ Μεσσηνίας για την αναβολή των τοπικών πρωταθλημάτων αναφέρει τα εξής:

          Μετά από  έγγραφο της Γ.Γ.Α.  προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου , τους Δήμους του νομού Μεσσηνίας και την Ε.Π.Σ.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ που απαγορεύει τη χρήση των αθλητικών χώρων από σωματεία που δεν είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο της Γ.Γ.Α. το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, συνήλθε εκτάκτως  και αποφάσισε την αναβολή όλων των πρωταθλημάτων μέχρι νεοτέρας, λόγω του ότι τα σωματεία που δεν είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο της Γ.Γ.Α., δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου άδεια τέλεσης αγώνα».

          ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

          «Ας αναζητήσουν οι ΕΠΣ ευθύνες από την  ΕΠΟ…»

          Το Υφυπουργείο Αθλητισμού πήρε θέση για το θέμα του Αθλητικού  Μητρώου που έχει οδηγήσει σημαντικό αριθμό Ενώσεων, μεταξύ των οποίων και την ΕΠΣ Μεσσηνίας, στη αναστολή των τοπικών πρωταθλημάτων.

          Σύμφωνα με το Υφυπουργείο υπεύθυνη για όλη την αβεβαιότητα που επικρατεί στα ερασιτεχνικά σωματεία είναι η ΕΠΟ, η οποία παρά τη δέσμευσή της στην 4μερή συνάντηση (Υφυπουργείο, FIFA, UEFA, ΕΠΟ) δεν προσήλθε στην επόμενη συνάντηση, η οποία ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου.

          Παράλληλα καλεί  τις Ενώσεις που «προβαίνουν σε αίολες ανακοινώσεις… να αναζητήσουν τις ευθύνες από τους επικεφαλής της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

          Αναλυτικά όσα αναφέρονται από το Υφυπουργείο: «Για την αποφυγή κάθε είδους παραπληροφόρησης και διαστρέβλωσης της αλήθειας:

          – Στην πολύωρη 4μερή συνάντηση στις 2 Σεπτεμβρίου (Υφυπουργείο, FIFA, UEFA και ΕΠΟ) η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεσμεύτηκε, έπειτα από προτροπή των τριών εκπροσώπων των διεθνών συνομοσπονδιών, να συνεχιστεί άμεσα ο παραγωγικός διάλογος με το Υφυπουργείο, σχετικά με την υποχρέωση των ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών σωματείων, να διαθέτουν την απαραίτητη εκ του νόμου Ειδική Αθλητική Αναγνώριση και την εγγραφή τους στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων.

          – Συμφωνήθηκε τότε να πραγματοποιηθεί η επόμενη συνάντηση των δύο πλευρών την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, με συγκεκριμένες υποχρεώσεις από πλευράς ΕΠΟ, ώστε κατόπιν να οριστικοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα των επομένων βημάτων, πάντοτε σε συνεννόηση του Υφυπουργείου με FIFA και UEFA.

          – Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία, ωστόσο, παρά τη δέσμευσή της έναντι όλων, ουδέποτε προσήλθε! Ανέβαλλε, το πρωινό της 7ης Σεπτεμβρίου, την προγραμματισμένη για εκείνη την ημέρα συνάντηση και έκτοτε αγνοείται.

          – Οι διεθνείς συνομοσπονδίες είναι ενήμερες για την ασυνέπεια της ΕΠΟ.

          – Οι ανά την επικράτεια ΕΠΣ, προτού προβαίνουν σε αίολες ανακοινώσεις, καλό θα ήταν να αναζητήσουν τις ευθύνες από τους επικεφαλής της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

          – Στο Μητρώο σήμερα, 16 Σεπτεμβρίου, έχουν προσέλθει τα 2.246 (87,3%) από τα 2.573 ενεργά ποδοσφαιρικά σωματεία της χώρας (σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που οι ίδιες οι 54 ΕΠΣ μας έχουν αποστείλει).

          Εξ αυτών των 2.246 ποδοσφαιρικών σωματείων που έχουν προσέλθει στο Μητρώο, ολοκληρωμένες αιτήσεις έχουν υποβάλει τα 2.164, άλλα 82 σωματεία τις επεξεργάζονται ακόμα, ενώ είναι ήδη εγγεγραμμένα τα 1.845.

          Και όπως επιβεβαιώθηκε στην 4μερή συνάντηση στις 2 Σεπτεμβρίου, είναι αυτονόητο ότι από πλευράς Υφυπουργείου υφίσταται κάθε διάθεση βοήθειας και αγαστής συνεργασίας με τις FIFA και UEFA, ώστε να εγγραφούν όλα τα ποδοσφαιρικά σωματεία στο Μητρώο, αρκεί βεβαίως να το επιθυμεί και η ΕΠΟ.

Ακριβώς η ίδια βοήθεια και συνεργασία, η οποία αναπτύχθηκε το προηγούμενο διάστημα με όλες τις υπόλοιπες 53 ομοσπονδίες ομαδικών και ατομικών αθλημάτων και συνετέλεσε στο εξαιρετικό αποτέλεσμα της εγγραφής της συντριπτικής πλειονότητας των σωματείων τους».
 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ