Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΒΟΥΛΚΑΝΙΩΤΙΣΣΑ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΗ ΣΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΗΣ (εικόνες)


          Σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης, εκατοντάδες πιστών συνόδευσαν την Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας στο οδοιπορικό επιστροφής της, για την Ιερά Μονή Βουλκάνου. Την ιερά εικόνα είχε υποδεχθεί η Μεσσήνη πριν από οχτώ ημέρες, σε ανάμνηση θαύματος που είχε επιτελέσει η Θεοτόκος στην περιοχή, κατά τις αρχές του 18ου αιώνα.

          Νωρίτερα στον Μετοχιακό Ναό Ζωοδόχου Πηγής, όπου είχε εναποτεθεί για προσκύνημα, τελέστηκε Εσπερινός και Παράκληση χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου. Η Παναγία διήλθε με λιτανευτική πομπή τους κεντρικούς δρόμους της Μεσσήνης, οι οποίοι ήταν στρωμένοι με βασιλικό, μυρτιές και ροδοπέταλα και κατέληξε στο Ναΐδριο της Αγίας Παρασκευής στην είσοδο της πόλης.

          Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, απευθυνόμενος στους πιστούς, αναφέρθηκε στη χάρη της Θεομήτορος και εξήρε τον σεβασμό, την τιμή και την αγάπη των Μεσσηνίων στο πρόσωπό της. Ταυτόχρονα συνέστησε ενότητα και σύμπνοια του λαού, προς κοινή αντιμετώπιση των δοκιμασιών που διανύουμε. Αμέσως μετά, παρέδωσε τη θαυματουργό εικόνα στον καθηγούμενο της ιεράς μονής Βουλκάνου Αρχιμανδρίτη Προκόπιο Σμυρνή, ο οποίος τέθηκε επικεφαλής της επιστροφής της στον θρόνο της.
          Φωτογραφίες από την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας και από την κα, Αγγελική Τσιλιβή και από την κα. Στέλλα Ζαχαρόγιαννη. 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ