ΠΑΝΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ


          Εκπρόσωποι σειράς φορέων της ευρύτερης περιοχής της Καλαμάτας καλούν τα μέλη τους και όλους τους πολίτες να προσφέρουν το πολυτιμότερο δώρο ζωής, μια μικρή ποσότητα από το αίμα τους, στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνει το Παράρτημα Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου, από τις δέκα το πρωί μέχρι τη 1.30 μετά το μεσημέρι, στο πλαίσιο του 11ου Κυπέλλου Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών, που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο…

          Το κάλεσμα έγινε σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στα γραφεία του Ερυθρού Σταυρού Καλαμάτας, από την πρόεδρο και την αντιπρόεδρο του Παραρτήματος Καλαμάτας, Αικατερίνη Καρνούσκου-Γκόνου και Μαριλένα Γυφτέα αντίστοιχα, τον εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Κώστα Μαρκόπουλο, τον πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας Ιωάννη Αδαμόπουλο, τον πρόεδρο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Νοτίου Ελλάδας Γιάννη Αδαμόπουλο, τον εκπρόσωπο του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας Ανδρέα Ζαγάκο, την εκπρόσωπο του Αθλητικού-Πολιτιστικού Παράδεισου Καλαμάτας Σοφία Δούση, τον εκπρόσωπο του Συλλόγου Μικρασιατών Καλαμάτας Τάσο Μπουκουβάλα και τη νοσηλεύτρια του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γεωργία Κουρή.

          Η εθελοντική αιμοδοσία του Παραρτήματος Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού γίνεται με την αιγίδα του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, με την υποστήριξη των καταστημάτων Cosmos Καλαμάτας και του τυπογραφείου Γεώργιος Δικαίος, καθώς και με τη στήριξη της Κοινότητας Καλαμάτας, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας, του Συλλόγου Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος, του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας, του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής, του Συλλόγου Μικρασιατών Καλαμάτας, του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων “Αρίων”, του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Νοτίου Ελλάδος και του Αθλητικού Πολιτιστικού Παράδεισου Καλαμάτας.

          Από το παράρτημα Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού οι Αικατερίνη Καρνούσκου-Γκόνου και η Μαριλένα Γυφτέα σημείωσαν ότι για άλλη μια φορά το Παράρτημα διοργανώνει την εθελοντική αιμοδοσία με σκοπό να καλυφθούν όσο είναι δυνατόν οι μεγάλες ανάγκες σε αίμα για το Νοσοκομείο Καλαμάτας. Επίσης ευχαρίστησαν τους φορείς που υποστηρίζουν αυτή την προσπάθεια και τόνισαν το πόσο σπουδαία πράξη είναι η προσφορά αίματος για τον συνάνθρωπο.

          Το πρόγραμμα του 11ου Κυπέλλου Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών περιλαμβάνει τις παρακάτω δραστηριότητες:

          Σάββατο 3 και Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου και ώρες 10:00 έως 18:00, στις εγκαταστάσεις του ΝΟΚ ενημέρωση για τη δωρεά μυελού των οστών

          Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:00π.μ – 1:00 μμ Εθελοντική Αιμοδοσία στις εγκαταστάσεις του ΝΟΚ.

          Αθλητικό πρόγραμμα

          Σάββατο 3 και Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου ημερίδα ιστιοπλοΐας 12:00, με ειδικά διαμορφωμένα νεότευκτα σκάφη, για άτομα με κινητικά προβλήματα στο θαλάσσιο χώρο του προλιμένα.

          Στον αγώνα θα συμμετέχουν παραολυμπιονίκες αθλητές καθώς και το τμήμα ιστιοπλοΐας για ΑΜεΑ του ΝΟΚ, το οποίο ιδρύθηκε το 2022 και είναι το μοναδικό στην Περιφέρεια  Πελοποννήσου.

          Σάββατο 3 & Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου,  Ημερίδα  ιστιοπλοΐας – προσομοίωση αγώνα για αρχάριους ιστιοπλόους

          Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 7:15μμ Κολυμβητική επίδειξη  από κολυμβητές του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας, κατά μήκος της προκυμαίας του λιμένος με σκοπό τη διάδοση του μηνύματος εθελοντισμού.

          Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 7:15μμ Αγώνας δρόμου 1χλμ & 5 χλμ κατά μήκος του νότιου κυματοθραύστη του λιμένος (χιλιόμετρο).

          Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 7:00μμ Κολυμβητικός Μαραθώνιος 30χλμ Κορώνη – Καλαμάτα. Εκκίνηση7:00 από Κορώνη και τερματισμός στη Καλαμάτα στις εγκαταστάσεις του ΝΟΚ τις πρώτες απογευματινές ώρες.

          Ο Ιστορικός αυτός αγώνας γίνεται για 34η χρονιά και έχει συμπεριληφθεί στις 100 καλύτερες διοργανώσεις του κόσμου από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Κολύμβησης Ανοικτής Θαλάσσης (World Open Water Swimming Association).

          Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 8:30μμ προβολή ενημερωτικής ταινίας για τη δωρεά μυελού των οστών

          Απονομή επάθλων


 

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ