Π. ΝΙΚΑΣ: «ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΟΙ ΛΑΪΚΙΣΜΟΙ ΟΥΤΕ ΟΙ ΚΡΑΥΓΕΣ ΟΥΤΕ Η ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ ΚΑΙ, ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΠ ΕΛΙΑ ΚΑΛΑΜΩΝ.»


          Στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας βρέθηκε χθες βράδυ ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, προκειμένου να υπογράψει 12 συμβάσεις έργων που αφορούν στο νομό.

          Ο κ. Νίκας ξεκίνησε αναφερόμενος στο νέο  ΕΣΠΑ 2021 -2027, όπου ο συνολικός του προϋπολογισμός για την Περιφέρεια Πελοποννήσου ανέρχεται σε 410.088.431 ευρώ και χωρίζεται σε πέντε τομείς –στόχους.

          Επίσης, ενημέρωσε ότι πλέον ο Δήμος Μεσσήνης έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω του ζητήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων. Η συγκεκριμένη απόφαση έχει ισχύ για δύο μήνες, ενώ εκτίμησε ότι το τελευταίο δεκαήμερο του Νοεμβρίου θα αρχίσουν να μεταφέρονται απορρίμματα στην Καλλιρρόη.

          Μεταξύ των θεμάτων για τα οποία ρωτήθηκε ο κ. Νίκας ήταν αυτό για τις εξελίξεις στο ζήτημα της ελιάς Καλαμών και ξεκίνησε απαντώντας ότι πρέπει να κυριαρχήσει η λογική, η σύνεση και η σωφροσύνη, καθώς και να υπάρξει συνεννόηση σε εθνικό επίπεδο.

          Όπως είπε, δεν του αρέσουν ούτε οι λαϊκισμοί, ούτε οι κραυγές, ούτε η ψηφοθηρία και, μάλιστα, σε ένα προϊόν που είναι εθνικό.

          Πρόσθεσε δε ότι το Μεσολόγγι παράγει 40.000 τόνους ελιές, η Λαμία άλλους 40.000 τόνους, η Σπάρτη 35.000 τόνους με τάσεις ανόδου και η Μεσσηνία 3.000 τόνους, από τους οποίους οι 250 τόνοι εξάγονται. Άρα, κατά τον κ. Νίκα, οι Μεσσήνιοι δεν είναι σε θέση να επιβάλλουν εθνική στρατηγική για το προϊόν.

          Ο περιφερειάρχης συμπλήρωσε ότι πολιτική είναι ο πραγματισμός, η τέχνη του εφικτού, ούτε «θα» ούτε κραυγές.

          Η ελιά, ανέφερε, είναι εμβληματικό και εθνικό προϊόν και πρέπει να υπάρχει εθνική συνεννόηση, ενώ για τον υπουργό σημείωσε ότι έχει άδικο, αφού είχε υποσχεθεί συζήτηση, κάτι που δεν έκανε.

          Ο κ. Νίκας πρόσθεσε ακόμη ότι επί της ουσίας όταν ο Αποστόλου του ΣΥΡΙΖΑ εγκρίνει τη συγκεκριμένη εγκύκλιο, όταν ο υπουργός της Νέας Δημοκρατίας εγκρίνει την ίδια εγκύκλιο και με τους δύο προηγούμενους υπουργούς να κινούνται στο ίδιο περίπου πλαίσιο, δε γίνεται όλοι αυτοί να έχουν στήσει μηχανισμό εξόντωσης κάποιων.

          Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι σήμερα (σ.σ. χθες) μίλησε με τον υπουργό Γεωργίας και από κοινού θα προχωρήσουν σε ενέργειες που «ακουμπούν» στο πλαίσιο της εθνικής συνεννόησης για ένα εθνικό προϊόν και θα γίνουν τα αναγκαία βήματα.

          Δε γίνεται, όπως είπε, αύριο πρωί να μην εξάγουν οι Αιτωλοακαρνάνες ή οι Σπαρτιάτες με το σήμα με το οποίο έκαναν εξαγωγές, ενώ αναφέρθηκε και σε δηλώσεις που έκαναν βουλευτές και φορείς των άλλων περιοχών.

          Κλείνοντας το όλο θέμα ανέφερε ότι πρέπει να κινηθούμε με τρόπο ευφυή για να προστατευθεί το προϊόν, αλλά και οι αγρότες, εξέφρασε δε την ανησυχία του που η Μεσσηνία, «που ήταν η μάνα παραγωγής της ελιάς», έφθασε σήμερα να παράγει 3.000 τόνους, καθώς και για την απομόνωσή της σε ένα τέτοιο θέμα μείζονος σημασίας.
                Πηγή – πληροφορίες: https://www.tharrosnews.gr

 

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη και σεβασμό, αλλά είμαστε πάντα και παραμένουμε πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ