ΧΟΡΤΑΡΕΑΣ: ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΑ ΤΑ ΡΑΣΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΝΟΡΙΑ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΩ


          «Τα ράσα δεν τα έβγαλα καθόλου, ούτε για μια στιγμή. Έτυχε να κυκλοφορήσω χωρίς αυτά για λίγες ημέρες την περίοδο που ο νέος Μητροπολίτης Λαγκαδά αρνούνταν τα υπογράψει τα έγγραφα της χειροτονίας μου από τον πρώην Μητροπολίτη Ιωάννη.

          «Τα ράσα δεν τα έβγαλα ποτέ, ούτε για μια στιγμή» δηλώνει ο Νίκος Χορταρέας ή πατέρας Κυπριανός, όπως είναι το ιερατικό όνομα που έλαβε πριν από τέσσερα περίπου χρόνια, όταν χειροτονήθηκε ιερέας από τον πρώην Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λιτής και Ρεντίνης Ιωάννη.

          Σε μια προσπάθεια, το μέντιουμ και αστρολόγος, να ξεκαθαρίσει την κατάσταση με τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν ντυμένος με ράσα στο πλευρό της Άννας Φλωρινιώτη από γάμο στην Κρήτη, αναφέρει πως ουδέποτε μπήκε στην σκέψη να πετάξει από πάνω του την ιερή ενδυμασία, ούτε καν την περίοδο που δεχόταν πόλεμο από τους κληρικούς της Μητρόπολης:

          «Τα ράσα δεν τα έβγαλα καθόλου, ούτε για μια στιγμή. Έτυχε να κυκλοφορήσω χωρίς αυτά για λίγες ημέρες την περίοδο που ο νέος Μητροπολίτης Λαγκαδά αρνούνταν τα υπογράψει τα έγγραφα της χειροτονίας μου από τον πρώην Μητροπολίτη Ιωάννη. Τότε προκειμένου να πιέσω την κατάσταση έβγαλα τα ράσα, δυο με τρεις ημέρες. Ράσα δεν φοράω και σε κάποιες ζωντανές εκπομπές, που με κάλεσαν για συνέντευξη. Από κει και πέρα οι εκπομπές οι δικές μου που βλέπατε στην τηλεόραση ήταν παλιές κασέτες κι αυτό φαίνεται από τα μαλλιά μου, όπου σε άλλες είναι μακριά σε άλλα κοντά».

          Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τα έγγραφα της χειροτονίας του Νίκου Χορταρέα εξακολουθεί να υπάρχει, αφού ο νέος Μητροπολίτης αρνείται να τα υπογράψει κι αυτό γιατί όπως δηλώνει στον ίδιο δεν έκανε εκείνος την τελετή:

          «Η υπόθεση της έγκρισης της χειροτονίας μου εκκρεμεί ακόμα αλλά δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά. Έχω φωτογραφίες από την ημέρα εκείνη, υπάρχει βίντεο και φυσικά μαρτυρίες από κόσμο.     Έχω φωτογραφίες με ιερείς που λειτουργούμε μαζί. Όλο αυτό το υλικό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας. Μπορώ αν θέλω να φτάσω το θέμα ακόμα και στην Ιερά Σύνοδο και σε δυο χρόνια να με δεχτούν θέλουν δεν θέλουν. Με όλους αυτούς που λέγανε για μένα διάφορα τότε, έχω φωτογραφίες από κοινές μας λειτουργίες γι αυτό και το θέμα μετά το αποσιώπησαν. Αυτή την στιγμή δεν ανήκω σε κάποια ενορία επίσημα, ωστόσο με σχετική άδεια μπορώ να λειτουργώ όπως θέλω».

          Όπως είχε αναφέρει τον περασμένο Φεβρουάριο, καθ όλη την διάρκεια της παραμονής του στο Μοναστήρι της Παναγίας Περπατούσας στο Λαγκαδά μεταξύ των άλλων υποχρεώσεων του είχε αναλάβει κάθε Τετάρτη και τις παρακλήσεις του Αγίου Κυπριανού:

          «Kάθε Τετάρτη κάναμε παράκληση του Άγιου Κυπριανού για το λύσιμο μαγείας, κακοτυχίας, γλωσσοφαγιάς. Ήμουν στο προσκύνημα της Παναγίας Περπατούσας στο Λαγκαδά. Ήξερα από λυσίματα και πριν γίνω ιερέας».

          Την ίδια περίοδο με την χειροτονία Χορταρέα τον Μητροπολίτη Λαγκαδά Ιωάννη, που έφυγε από την ζωή από επιπλοκές του κορωνοϊού, είχε προσεγγίσει και ο εξορκιστής της Θεσσαλονίκης Χαράλαμπος Τσακωνίδης, ο οποίος βλέποντας όλη αυτή την αλλαγή στη ζωή του αστρολόγου προσπάθησε να πείσει τον ποιμενάρχη, πως έπρεπε να λάβει τον πρώτο βαθμό της ιεροσύνης.Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ