Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΤΕΥΟΔΩΣΕ ΤΟΝ ΙΕΡΕΑ ΤΗΣ (φωτογραφίες)


          Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε σήμερα το απόγευμα η εξόδιος ακολουθία του πρωτοπρεσβυτέρου Κωνσταντίνου Γιαννακόπουλου, τέως εφημερίου του μητροπολιτικού ναού Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας, ο οποίος εξεδήμησε σε ηλικία 87 ετών.

          Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, πλαισιούμενος από ιερείς της Μητρόπολης Μεσσηνίας.

          Κατά τον επικήδειο λόγο του ο Μητροπολίτης Σταγών, αφού μετέφερε τις συλλυπητήριες ευχές του Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος απουσιάζει σε ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη, αναφέρθηκε στο πρόσωπο του αοιδίμου ιερέως, τονίζοντας τα χαρίσματα με τα οποία τον είχε προικίσει η Χάρις του Θεού, καθώς και στην σημαντική προσφορά του στην τοπική Εκκλησία.

          Φανερά συγκινημένος αναφέρθηκε στην πολύχρονη συνεργασία του με τον π. Κωνσταντίνο αλλά και στην σημαντική βοήθεια που του προσέφερε καθ’ όλη την διάρκεια που υπηρέτησε ως Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας.

          Στην συνέχεια έλαβε χώρα η ταφή του λειψάνου του μεταστάντος ιερέως στο Κοιμητήριο Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Παναγίτσα) Καλαμάτας, σύμφωνα με επιθυμία του ιδίου.

          Παρέστησαν οι βουλευτές Γιάννης Λαμπρόπουλος και Περικλής Μαντάς, ο Αντιπεριφεριάρχης Στάθης Αναστασόπουλος, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Καλαμάτας, η διοικήτρια του Νοσοκομείου Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, καθώς και εκπρόσωποι άλλων τοπικών φορέων. 

 

 

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ