ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΈΞΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΆΝΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ


          Με κοινή τους δήλωση οι περιφερειακές σύμβουλοι Πελοποννήσου Τζένη Δημητρακοπούλου, Κλειώ Κορώνη-Παπαντωνίου, Δήμητρα Λυμπεροπούλου, Ντίνα Νικολάκου, Μαργαρίτα Σπυριδάκου και Ντία Τζανετέα καλούν την αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Πολιτισμού, Άννα Καλογεροπούλου, να ανακαλέσει ως προσβλητικό σχόλιό της για την περιφερειακή σύμβουλο Αντωνία Μπούζα…

          Η κοινή δήλωση έχει ως εξής:

          «Στην πολιτική αντιπαράθεση επιτρέπεται η έντονη λεκτική συμπεριφορά ενίοτε και με υπερβολές, ιδιαίτερα κατά την προεκλογική περίοδο όπου συνήθως υπάρχει πολιτική ένταση. Σε καμία περίπτωση όμως δεν επιτρέπονται οι ύβρεις και οι προσβολές σε προσωπικό επίπεδο.

          Μία τέτοια απαράδεκτη συμπεριφορά επέδειξε με δημόσια ανάρτηση της στην προσωπική της σελίδα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook) την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022, η συνάδελφος Περιφερειακή Σύμβουλος της παράταξης του κ. Νίκα και Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού κα. Άννα Καλογεροπούλου.

          Η κα. Καλογεροπούλου προέβη σε αήθη επίθεση εναντίον της πρώην Υπεύθυνης Τουρισμού και Αντιπεριφερειάρχη  Π.Ε. Μεσσηνίας, συνάδελφο Περιφερειακή Σύμβουλο της παράταξης του κ. Τατούλη, κας. Αντωνίας Μπούζα. Η αιτία ήταν ότι η κα. Μπούζα άσκησε κριτική διατυπώνοντας τη δική της πολιτική άποψη σχετικά με το επικείμενο FAM TRIP του ΤΒΕΧ Europe, το οποίο θα διεξαχθεί το Μάϊο του 2023 στην Καλαμάτα.

          Είναι αδιανόητο ως Αιρετές Περιφερειακές Σύμβουλοι να αποδεχτούμε παρόμοιες απρέπειες και παρεκτροπές εναντίον μίας συναδέλφου και οφείλουμε δημόσια να κατακρίνουμε και να καταγγείλουμε συμπεριφορές που υποβαθμίζουν το θεσμό που υπηρετούμε και οδηγούν την Αυτοδιοίκηση σε απαξίωση και παρακμή.

          Στη συγκεκριμένη περίπτωση η προσωπική επίθεση της κας. Καλογεροπούλου προς την κα. Μπούζα δεν είναι μία συμπεριφορά αυθόρμητη και λεκτική η οποία προέκυψε μετά από έντονη πολιτική αντιπαράθεση αλλά ένα γραπτό κείμενο το οποίο ανήρτησε δημόσια και στο οποίο προσπαθεί να μειώσει κοινωνικά και προσωπικά την κα. Μπούζα.

          Ζητάμε από την κα. Καλογεροπούλου να ανακαλέσει και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για τον τρόπο που ανταπαντά στις πολιτικές απόψεις και στην πολιτική κριτική που είχε ασκήσει η κα. Μπούζα, χωρίς το παραμικρό ίχνος προσωπικής αναφοράς.

          Η κα. Καλογεροπούλου στο κείμενο που ανήρτησε ως απάντηση στην κα. Μπούζα, χωρίς φυσικά να τολμά να πει το όνομα της, έφτασε στο σημείο ακραίας προσωπικής προσβολής αφού έθεσε τη λέξη «κυρία» σε εισαγωγικά!

`(αποσπ. από την ανάρτηση της στο fb: «Το δημοσίευμα λοιπόν που παραθέτω, αποτελεί την κατάλληλη απάντηση στην "κυρία" που έσπευσε να υποτιμήσει την προσπάθεια που έγινε για τη διεκδίκηση και τελικά ανάληψη του Διεθνούς συνεδρίου της TBEX Europe, το Μάιο του 2023»).

`Η συμπεριφορά αυτή ξεπερνά τα όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης. Οφείλει ο πολιτικός της προϊστάμενος και Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος συνεχώς αναφέρεται σε ένα δήθεν πολιτικό πολιτισμό, να της ζητήσει άμεσα να προβεί σε διαγραφή της συγκεκριμένης ανάρτησης. Οι  διαφορετικές απόψεις μέσα σε ένα Δημοκρατικό θεσμό από εκπροσώπους των παρατάξεων δεν πρέπει να ξεπερνούν τις κόκκινες γραμμές και πρέπει να κινούνται αυστηρά στα όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης».

          Το σχόλιο της αντιπεριφερειάρχη Άννας Καλογεροπούλου, έχει ως εξής:

           «Ξέρετε, αντιμετωπίζω μια μικρή δυσκολία!

          Δουλεύω με την ομάδα μου με τόσο ζήλο σε αυτό που μου έχει ανατεθεί να υπηρετήσω και είναι τόσες πολλές οι υποχρεώσεις που προσωπικά δεν έχω την πολυτέλεια του χρόνου να ασχοληθώ με τους αδαείς που κρίνουν μόνον κακοπροαίρετα τις πρωτοβουλίες και δράσεις μας, με τόνους που απέχουν από οποιαδήποτε διάθεση συνεργασίας.

          Το δημοσίευμα λοιπόν που παραθέτω, αποτελεί την κατάλληλη απάντηση στην "κυρία" που έσπευσε να υποτιμήσει την προσπάθεια που έγινε για τη διεκδίκηση και τελικά ανάληψη του Διεθνούς συνεδρίου της TBEX Europe, το Μάιο του 2023, με πρωτοβουλία και ενέργειες της Περιφέρειας, μια δράση με τεράστια διασπορά και οφέλη στο μεγαλύτερο τμήμα της οικείας αγοράς του τουρισμού της Πελοποννήσου.

          Υπενθυμίζω λοιπόν πολύ ευγενικά στην εν λόγω περιφερειακή σύμβουλο, ότι η περιφερειακή αρχή και οι συνεργάτες της, ασχολούμαστε σοβαρά με τον τουρισμό.

          Κάνουμε βήματα σταθερά και σωστά σχεδιασμένα και εργαζόμαστε μεθοδικά και κυρίως αποδοτικά τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τις κοινότητες υποδοχής των τουριστών.

          Συνελόντι ειπείν, καλύτερα να μην σχολιάζετε αγαπητή συνάδελφε και να υποθέτουμε πως είστε τουλάχιστον άσχετη με τον τουρισμό, παρά να τοποθετείστε και να το επιβεβαιώνετε!»

 


Πηγή – πληροφορίες: https://kalamatajournal.gr

 

 

 

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ». 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ