«ΠΛΑΚΩΘΗΚΑΝ»“ ΟΙ ΓΙΩΡΓΗΔΕΣ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΗ – ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: «ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΤΟΥ»


          Και στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης σημειώθηκαν έντονες λογομαχίες μεταξύ του νυν και του πρώην δημάρχου, Γιώργου Αθανασόπουλου και Γιώργου Τσώνη αντίστοιχα, μόνο που αυτή τη φορά ο νυν δήμαρχος δημοσιοποίησε μια πρόταση που του έκανε ο πρώην δήμαρχος, πριν αναλάβει τα καθήκοντα του, που έχει ηθικές διαστάσεις...

          Το θέμα άνοιξε ο πρώην δήμαρχος και νυν ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Γιώργος Τσώνης, ο οποίος έκανε δριμεία κριτική στη δημοτική αρχή, για τον τρόπο που διαχειρίζεται τα χρήματα του Δήμου και στη συγκεκριμένη περίπτωση για χρήματα που άφησε η προηγούμενη δημοτική αρχή, όπως είπε. Συγκεκριμένα ο κ. Τσώνης είπε ότι η δημοτική αρχή διέθεσε 230.000 ευρώ, από περίπου 440.000 ευρώ που είχε αφήσει η προηγούμενη, για να αγοράσει έκταση στους Χράνους για τη δημιουργία πλατείας. Ο πρώην δήμαρχος τη χαρακτήρισε “αγορά του αιώνα” και υποστήριξε ότι με τα χρήματα αυτά ο Δήμος Μεσσήνης θα μπορούσε να φτιάξει πλατείες σε δέκα χωριά που δεν έχουν.

          Ο νυν δήμαρχος, Γιώργος Αθανασόπουλος, στην απάντησή του εξέθεσε τον Γιώργο Τσώνη. Είπε ότι πριν αναλάβει καθήκοντα επισκέφθηκε τον απερχόμενο τότε δήμαρχο Γιώργο Τσώνη, ο οποίος του μίλησε για το ποσό των 440.000 ευρώ και του είπε ότι μπορεί να το αξιοποιήσει όπως ο ίδιος αποφασίσει, ως ο νέος δήμαρχος, μόνο που του πρότεινε την αγορά ενός ακινήτου 30.000 ευρώ στο Δρακονέρι για τη δημιουργία πλατείας. Ο Γιώργος Αθανασόπουλος είπε ότι το ακίνητο αυτό ανήκει στην κόρη του πρώην δημάρχου και μάλιστα σχολίασε απευθυνόμενος στον πρώην δήμαρχο ότι τα χρήματα “τα θέλατε για την οικογένειά σας”. Από την πλευρά του ο Γιώργος Τσώνης δεν αρνήθηκε όσα είπε ο Γιώργος Αθανασόπουλος, τόνισε όμως ότι η πρότασή του ήταν να γίνουν πλατείες όχι μόνο στο Δρακονέρι αλλά και σε άλλα χωριά που δεν έχουν.

          Σε ό,τι αφορά το κόστος της έκτασης που αγοράστηκε για την πλατεία στους Χράνους ο Γιώργος Αθανασόπουλος είπε ότι η αντικειμενική του αξία είναι περίπου 500.000 ευρώ, θέλοντας να δείξει ότι οικονομικά ήταν συμφέρουσα αγορά.

          Ο πρώην δήμαρχος, Γιώργος Τσώνης, έκανε κριτική στη δημοτική αρχή και για ποσό 100.000 ευρώ περίπου που η δημοτική αρχή έχει διαθέσει στον αναπτυξιακό οργανισμό “Βιώσιμη Πόλη”, με προγραμματικές συμβάσεις, για εκπόνηση μελετών έργων. Ο κ. Τσώνης υποστήριξε ότι πρόκειται για έργα και μελέτες που θα μπορούσε να τα κάνει χωρίς δυσκολία η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, θέτοντας και σε αυτή την περίπτωση θέμα διαχείρισης των χρημάτων.

          Η απάντηση του δημάρχου κ. Αθανασόπουλου ήταν ότι οι μελέτες ανατέθηκαν στη “Βιώσιμη Πόλη” γιατί δεν μπορούσε να τις ετοιμάσει ο Δήμος για διάφορους λόγους και επίσης τόνισε ότι δεν είναι μόνο ο Δήμος Μεσσήνης που συνεργάζεται με τον συγκεκριμένο αναπτυξιακό οργανισμό αλλά περισσότεροι από 100 Δήμοι σε όλη τη χώρα.

          Τέλος ο Γιώργος Αθανασόπουλος ανέφερε ότι τα χρήματα στα οποία αναφέρεται ο πρώην δήμαρχος ήταν χρηματοδότηση από το κράτος και ανάλογες χρηματοδοτήσεις έγιναν στους περισσότερους Δήμους, ενώ σημείωσε πως μετά τις εκλογές του 2019 το υπουργείο Εσωτερικών με έγγραφό του στους Δήμους τους κάλεσε να μη δεσμεύσουν τις χρηματοδοτήσεις αυτές αλλά να τις αφήσουν για να τις αξιοποιήσουν οι επόμενες δημοτικές αρχές, που ανέλαβαν την 1η Σεπτέμβρη του 2019.

 


                Πηγή – πληροφορίες: https://kalamatajournal.gr

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη και σεβασμό, αλλά είμαστε πάντα και παραμένουμε πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ