ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΑΣ: ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2022 Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΡΡΟΗ


          Αυτοψία στην περιοχή της Καλλιρρόης του δήμου Οιχαλίας, όπου κατασκευάζεται η μονάδα διαχείρισης των απορριμμάτων (ΣΔΙΤ -ΤΕΡΝΑ), διενήργησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

          Σε σχετική ανακοίνωση της περιφέρειας Πελοποννήσου, με αφορμή την αυτοψία, σημειώνεται ότι υπήρξαν διαβεβαιώσεις από την πλευρά του κατασκευαστή ότι το έργο «προχωρεί με ταχύτατους ρυθμούς».

          Όσον αφορά την έναρξη λειτουργίας της μονάδας, σύμφωνα με την ανακοίνωση της περιφέρειας Πελοποννήσου, η εκτίμηση που εκφράστηκε είναι ότι «περί τους δύο μήνες από τώρα η εν λόγω μονάδα θα έχει ολοκληρωθεί και πλέον θα είναι σε θέσει να δεχθεί τα σκουπίδια».

          Υπενθυμίζεται ότι στη μονάδα της Καλλιρρόης σκουπίδια θα μεταφέρουν οι δήμοι της Μεσσηνίας και οι δήμοι Μεγαλόπολης και Γορτυνίας από την Αρκαδία.

          Όπως προκύπτει από το φωτογραφικό υλικό που δόθηκε στη δημοσιότητα στην περιοχή έχει στηθεί ένα τεράστιο εργοτάξιο, δεδομένου ότι η μονάδα καταλαμβάνει μεγάλη έκταση.

          Σημειώνεται ότι για το συγκεκριμένο έργο έχουν κατά το παρελθόν υπάρξει αντιδράσεις, οι οποίες συνεχίζονται από κατοίκους της περιοχής. Πλέον, το ενδιαφέρον, αν και εφόσον τελικά η μονάδα ξεκινήσει τη λειτουργία της σε δύο μήνες, στρέφεται στην εικόνα και στις συνθήκες που θα διαμορφωθούν, αφού μεταφερθούν εκεί τα πρώτα σκουπίδια, αλλά και στο αν θα καταγραφούν νέες αντιδράσεις. 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ