ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ – ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ – ΡΩΣΟΣ ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΣΟΥΡΟΒΙΚΙΝ: «ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΘΥΣΙΕΣ, ΑΠΛΑ ΘΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΩ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ» - ΥΠΕΞ ΕΛΛΑΔΟΣ: «ΝΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΕΒΟ»


          Νέο δόγμα μάχης στην Ουκρανία εξήγγειλε επίσημα ο στρατηγός Σεργκέι Σουροβίκιν, διοικητής των ενωμένων στρατιωτικών διοικήσεων ανατολής και νότου των «νεογέννητων» ρωσικών δημοκρατιών:           Σύνθλιψη του αντιπάλου με έμφαση στις πυραυλικές και αεροπορικές επιδρομές, κάτι ανάλογο δηλαδή με αυτό που εφάρμοσαν οι σύμμαχοι στον Β’ΠΠ κατά του χιτλερικού καθεστώτος και το ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας το 1999

          Η δήλωσή του είναι σαφής: «Δεν προτίθεμαι να θυσιάσω κι άλλους Ρώσους στρατιώτες σε έναν ανταρτοπόλεμο με τις φανατικές ορδές που πολεμούν με όπλα του ΝΑΤΟ. Έχουμε αρκετή δύναμη και τεχνολογικά μέσα για να προκαλέσουμε την ολοκληρωτική παράδοση της Ουκρανίας»!

          Πρόκειται για πρωτοφανή δήλωση:

          Πρώτη φορά ένας Ρώσος αρχιστράτηγος προχωρά σε μία τέτοια «πολιτική» δήλωση και προαναγγέλλει ισοπέδωση της Ουκρανίας, προκειμένου να προστατευθούν οι ζωές των Ρώσων στρατιωτών.

          Για να συμπληρώσει την δήλωση ότι «Για τους εχθρούς της Ρωσίας το πρωινό δεν ξεκινά με καφέ».

          Προφανώς για να υπάρξει παράδοση της Ουκρανίας μόνο με βομβαρδισμούς, αυτό που έρχεται δύσκολα θα μπορέσει να αντιμετωπιστεί.

          Αλλά οι Ρώσοι έχουν ξεκινήσει πλέον να χρησιμοποιούν και anti-drone όπλα για να αντιμετωπίσουν κατά κύριο λόγο τα τουρκικά UAV Bayraktar TB.2:

          Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις συνέχισαν να στοχεύουν στρατιωτικές και ενεργειακές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας τις τελευταίες 24 ώρες, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

          «Την περασμένη ημέρα, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις συνέχισαν να χρησιμοποιούν υψηλής ακρίβειας και μεγάλης εμβέλειας όπλα για να στοχεύουν στρατιωτικά μέσα και ενεργειακές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας», είπε, προσθέτοντας ότι όλοι οι στόχοι είχαν χτυπηθεί.

          ΥΠΕΞ της Ελλάδος για Ουκρανία: Να αναχωρήσουν οι Έλληνες άμεσα από το Κίεβο και την Ουκρανία.

          Στο μεταξύ να αναχωρήσουν άμεσα από το Κίεβο και την Ουκρανία  καλεί το υπουργείο Εξωτερικών τους Έλληνες που βρίσκονται εκεί, σε συνέχεια των νέων βομβαρδισμών των τελευταίων ημερών.

          «Δεδομένου ότι η κατάσταση ασφαλείας στην Ουκρανία συνεχίζει να είναι ρευστή και επισφαλής, το υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει ότι όσα αναφέρονται στις ανακοινώσεις του από 14 και 22 Φεβρουαρίου 2022, συνεχίζουν να ισχύουν», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

          «Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Εξωτερικών εξακολουθεί να αποθαρρύνει έντονα όλα τα ταξίδια στο σύνολο της επικράτειας της Ουκρανίας», τονίζει.

          «Παράλληλα συνιστάται στους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην χώρα να αναχωρήσουν από τη χώρα άμεσα. Συνιστάται επίσης στους Έλληνες πολίτες που δεν έχουν αναχωρήσει ήδη, να δηλώσουν άμεσα τα στοιχεία επικοινωνίας τους στην Ελληνική Πρεσβεία στο Κίεβο».

          Επισημαίνεται πως η πρεσβεία στο Κίεβο συνεχίζει να λειτουργεί με το ελάχιστο απαραίτητο προσωπικό.

          «Τα στοιχεία επικοινωνίας της Πρεσβείας στο Κίεβο είναι τα ακόλουθα:

           Διεύθυνση: 30-i Andriivskiy uzviz Str, Kyiv 01901, UKRAINE Τηλέφωνα: 00380 44 3630780, 00380 44 3630781, 00380 44 3630782 Τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης: 00380 73 04 29 453 Διεύθυνση e-mail: gremb.kie@mfa.gr», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.
Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ