ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ ΤΖΟΥΜΗΣ: «Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ – ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ»


          «Ο Ερντογάν δεν θα κάνει πίσω. Τον εξυπηρετεί όλη αυτή η ένταση με την Ελλάδα για να παραμείνει στην εξουσία. Μετά από τόσες απειλές, αν κάνει πίσω θα τον κατηγορήσουν ότι όλο αυτό ήταν μια απάτη. Βρισκόμαστε σε ένα κλίμα πολεμικής προπαρασκευής από την πλευρά της Τουρκίας» εκτίμησε μιλώντας στον Focus FM 103.6 και στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση ο αντιστράτηγος ε.α. Λάμπρος Τζούμης.

          Όπως τόνισε ο κ. Τζούμης σκοπός είναι να προκληθεί η ελληνική πλευρά, να αντιδράσει μέσα στο πλαίσιο της προάσπισης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και της εθνικής κυριαρχίας και με πρόφαση αυτή η Τουρκία να κλιμακώσει.

          «Θεωρώ ότι η Τουρκία το επόμενο διάστημα θα επιχειρήσει να μας προκαλέσει σε τέτοιο σημείο που να πρέπει να αντιδράσουμε. Δηλαδή θα μας αμφισβητήσει, το κάνει ήδη δηλαδή, να αμφισβητεί την εθνική κυριαρχία με τις υπερπτήσεις, αλλά θα το κάνει πιο ωμά. Θα πάει να στήσει ένα γεωτρυτικό σκάφος στα 7 μίλια από το Καστελόριζο. Αν έρθει δηλαδή κάποιος σ’ εμένα και με χτυπήσει στο δρόμο και εγώ δεν αντιδράσω, δεν πρόκειται να γίνει σύγκρουση. Αν λοιπόν η Τουρκία μου πει εμένα, το σπίτι δεν είναι δικό σου και εγώ δεν αντιδράσω δεν θα γίνει σύγκρουση. Αν λοιπόν η Τουρκία πάει και κάνει αυτό και εμείς καθορίσουμε την κόκκινη γραμμή στα έξι μίλια όπως κάναμε με το Ουρούτς Ρέις δεν πρόκειται να γίνει καμία σύγκρουση. Είπε ο πρωθυπουργός ότι θα προασπίσουμε την εθνική κυριαρχία και εθνική κυριαρχία είναι η κόκκινη γραμμή. Είναι λίγο ομιχλώδες αυτό, ποια είναι η κόκκινη γραμμή που έχουμε καθορίσει., τι ακριβώς θα κάνουμε.

Είναι πολιτική απόφαση. Οι ένοπλες δυνάμεις είναι σε ετοιμότητα.

          Θα μας πουν «βρείτε τα»

          Οι μεγάλες δυνάμεις δεν θέλουν ακόμα μία σύγκρουση πάνω σε ευρωπαϊκό έδαφος μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και θα μας πουν το γνωστό «βρείτε τα». Τι να βρούμε δηλαδή, εμείς δεν έχουμε χάσει κάτι για να βρούμε. Πάνω στο τραπέζι είναι μόνο εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος.

          Ερωτηθείς για την στάση των Αμερικανών και τις δηλώσεις εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο κ. Τζούμης απάντησε ότι απλά λένε αυτονόητα, ότι δηλαδή η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου δεν αμφισβητείται. Ωστόσο σημείωσε ότι: «Η επόμενη παράγραφος όμως αναφέρει ότι δύο νατοϊκοί σύμμαχοι πρέπει να τα βρουν. Και όταν ρωτήθηκε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχετικά με την στρατικοποίηση των νησιών, είπε ότι είναι αναρμόδιος να απαντήσω επί του θέματος, ρωτήστε τις κυβερνήσεις των δύο χωρών.

          Γιατί ακούω ότι θα παρέμβουν οι Αμερικανοί σε μια ελληνοτουρκική σύρραξη, σε μια κρίση, κτλ. Το θέμα είναι πώς θα παρέμβουν, και με τι τρόπο. Θα σηκώσουν ένα τηλέφωνο και θα πουν, Ερντογάν σταμάτα; Ας το κάνουν και τώρα. Δηλαδή η παρέμβαση θα γίνει αφότου δημιουργηθούν τετελεσμένα; Όπως έγινε στα Ίμια» είπε.

 


Πηγή – πληροφορίες: http://aegeanews.gr/news

 


 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ