ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

        

          Ο Δήμος Καλαμάτας πιστεύοντας στην άξια της κυκλικής οικονομίας και στη συμβολή της στην προστασία του περιβάλλοντος, αναζήτησε τρόπους για την αξιοποίησης των παλιών διαφημιστικών μπάνερ προβολής του Δήμου Καλαμάτας από διάφορες εκδηλώσεις του (π.χ. τουριστική προβολή από εκθέσεις, Διεθνές Φεστιβάλ Χορού, Φεστιβάλ Χορωδιών κ.ά.) για την κατασκευή τσαντών και άλλων χρηστικών αντικειμένων. Αντικείμενα που έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο ζωής τους και δείχνουν να έχουν χάσει κάθε χρηστική αξία, αποκτούν νέα ζωή. Η ενέργεια αυτή στοχεύει στην αξιοποίηση - ανακύκλωση υλικού που η ιδιαίτερη συμβολική και καλλιτεχνική αξία του «μεταφέρεται» στο παραγόμενο προϊόν, συμβάλλοντας θετικά στην προστασία του περιβάλλοντος και παράλληλα ενισχύοντας την αντίληψή μας σε σχέση με την εναλλακτική χρήση υλικών και αντικειμένων που υπάρχουν γύρω μας.

          Η εν λόγω πρωτοβουλία ανήκει στο Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Καλαμάτας, δείγμα των οποίων δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την κ. Άννα-Μαρία Νταβουτιάν.
Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ