ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙ ΤΗΣ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΣΤΑ ΛΕΪΚΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ


          Κατά την εκκλησιαστική τάξη και ευπρέπεια τελέσθηκαν το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022 τα εγκαίνια του εκ βάθρων ανακαινισθέντος Ιερού Παρεκκλησίου της Αγίας Βαρβάρας, της ενορίας Κοιμήσεως της Θεοτόκου, της συνοικίας Λεΐκων Καλαμάτας.

          Τα εγκαίνια τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, πλαισιωμένος από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Φίλιππο Χαμαργιά, τον Αρχιμ. Νεόφυτο Σαχλά εφημέριο της Κοινότητας Αμφείας, τον Πρωτοπρ. Γεώργιο Κωνσταντόπουλο εφημέριο της ενορίας των Λεΐκων, τον Πρωτοπρ. Αθανάσιο Σιψά εφημέριο του Προσκυνήματος της Αγίας Βαρβάρας Καλαμάτας και τον Διάκονο Θεόφιλο Κυριάκο, ενώ την προετοιμασία των χρειωδών για τα εγκαίνια είχαν ο Αρχιμ. Αλέξιος Σαραντόπουλος και ο Θεολόγος κ. Ιωάννης Μπουγάς.

          Από νωρίς το πρωί πλήθος κόσμου από την ευρύτερη περιοχή, της Καλαμάτας, κατέκλεισε το παρεκκλήσιο και τον πέριξ χώρο προκειμένου να συμμετέχει στο ιστορικό αυτό γεγονός για την Τοπική Εκκλησία, όπως χαρακτηριστικά είπε και ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, κατά την προσλαλιά του, τονίζοντας την σημασία των εγκαινίων ενός ναού αλλά και εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του προς όσους συνέβαλαν στην προετοιμασία αυτών.

Το παρόν, εκ των τοπικών Αρχών, έδωσαν οι Βουλευτές Μεσσηνίας Ιωάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Καλαμάτας κ. Δημ. Πολίτης, η εκπρόσωπος της Αντιπολιτεύσεως του Δήμου κ. Μαρία Οικονομάκου και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας κ. Παν. Λύρας.
 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ