ΒΑΠΤΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΗΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΑΘΕΡΙΔΟΥ - ΚΑΘΗΡΗΜΕΝΟΣ ΙΕΡΕΑΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΠΤΙΣΗ – ΠΑΡΩΔΙΑ ΣΕ ΠΙΣΙΝΑ ΣΤΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑ


          Την οργή του μητροπολίτη Μεσογαίας Νικολάου και την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών της Μητρόπολης Μεσογαίας προκάλεσαν τα δημοσιεύματα για τη Βάπτιση του παιδιού της ηθοποιού Φωτεινής Αθερίδου σε γνωστό κτήμα της περιοχής των Μεσογείων με μαγιό, μέσα πισίνα.

          Όπως φαίνεται στην φωτογραφία που δημοσιεύθηκε στα κοινωνικά δίκτυα από παριστάμενους στο υποτιθέμενο μυστήριο, ο εμφανιζόμενος ως ιερέας έκανε τη Βάπτιση όχι σε κολυμβήθρα ούτε στη θάλασσα αλλά… σε πισίνα. Μάλιστα το παιδί φορά μαγιό και όλο το σκηνικό θυμίζει περισσότερο παρωδία Βάπτισης παρά Μυστήριο.

          Όπως αποδείχθηκε από την έρευνα που ακολούθησε, παρωδία ήταν και ο ίδιος ο κληρικός ο οποίος στην πραγματικότητα δεν είναι ιερέας μιας και έχει τελεσίδικα καθαιρεθεί από το Συνοδικό Δικαστήριο για δεκατρία παραπτώματα. Πριν την καθαίρεση του ο εν λόγω υπηρετούσε στη Μητρόπολη Γλυφάδας.

          ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ

          Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του orthodoxia.info ο μητροπολίτης Μεσογαίας που ενημερώθηκε για το συμβάν, απέστειλε σκληρή επιστολή προς τους ιδιοκτήτες του κτήματος κάνοντας λόγο για ασέβεια και γελοιοποίηση του Μυστηρίου της Βαπτίσεως και ζήτησε άμεσα εξηγήσεις από τους αρμοδίους.

          Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές μέσα στις επόμενες ημέρες η Μητρόπολη Μεσογαίας θα απαγορεύσει την τέλεση Μυστηρίων στο εν λόγω κτήμα και θα ζητήσει την σφράγιση του ιδιωτικού ναού που διατηρεί. Αξίζει να σημειωθεί πως οι υπεύθυνοι του κτήματος δεν μπήκαν καν στη διαδικασία να απαντήσουν στην επιστολή του μητροπολίτη.

          Όσο για τη Βάπτιση, για την Εκκλησία δεν θεωρείται έγκυρη αφού ο άνθρωπος που την τέλεσε δεν έχει ιεροσύνη και πλέον βρίσκεται αντιμέτωπος με το αδίκημα της αντιποίησης αρχής.

 Πηγή – πληροφορίες: https://orthodoxia.info

 

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ