Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΞΕΛΕΞΕ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΝΕΟΥΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ: ΗΛΕΙΑΣ ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΔΡΑΜΑΣ

   


         ΕΞΕΛΕΓΗ ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΕΩΣ Ο ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ          Τον έως σήμερα Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητρόπολης Χαλκίδος, αρχιμανδρίτη Νικηφόρο Ευσταθίου εξέλεξε πριν από λίγο με 63 ψήφους η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος νέο μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως.

          Η χειροτονία του νέου μητροπολίτη θα τελεσθεί στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών το ερχόμενο Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022.

          Ο κατά κόσμον Αθανάσιος Ευσταθίου γεννήθηκε στις Ροβιές Ευβοίας την 20η Μαρτίου 1967. Το 1985 εισήχθη, στη Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, λαβών το πτυχίο με βαθμό «λίαν καλώς».

          Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το Istituto di Teologia Ecumenico-Patristica “San Nicola” του Bari της Θεολογικής Σχολής Απουλίας (Facoltà Teologica Pugliese).

          Τον Νοέμβριο του 1995 εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου ΑΡΜΑ λαβών το όνομα Νικηφόρος. Τον ίδιο μήνα χειροτονήθηκε διάκονος και τον επόμενο πρεσβύτερος.

          Κατά τα έτη 1996- 1997 υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας και Αρχιερατικός Επίτροπος Μεσσαπίων.

          Το 1998 διορίσθηκε Προϊστάμενος του Ιερού Ναού της Πολιούχου Χαλκίδος Αγίας Παρασκευής.

          Κατά τα έτη 2003-2005 διετέλεσε διευθυντής του Εκκλησιαστικού Οικοτροφείου Αρρένων «Η Αγία Παρασκευή».

          Το 2006 διορίσθηκε Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου ΑΡΜΑ, διαδεχθείς τον Αρχιμανδρίτη Παύλο Ιωάννου μετά την εκλογή του σε Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης.

          Ομιλεί την Ιταλική ενώ είναι και γνώστης της Αγγλικής γλώσσης.

          Ο ΠΡΩΤΟΣΥΓΚΕΛΛΟΣ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΕΞΕΛΕΓΗ ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ          Τον έως σήμερα πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, αρχιμανδρίτη Δαμασκηνό Κιαμέτη, εξέλεξε πριν από λίγο με 60 ψήφους νέο μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

          Η χειροτονία του νέου μητροπολίτη Αιτωλίας θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών ενώ θα προηγηθεί το Σάββατο αυτή του νέου μητροπολίτη Γόρτυνος Νικηφόρου.

          Ο νέος μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Δαμασκηνός Κιαμέτης γεννήθηκε το 1975 στον Πειραιά και κατάγεται από την Σάμο.

          Έλαβε το Πτυχίο του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1997.

          Το ίδιο έτος εκάρη μοναχός και χειροτονήθηκε διάκονος υπό του Μακαριστού Μητροπολίτου Πειραιώς κυρού Καλλινίκου.

          Τον δεύτερο βαθμό της ιεροσύνης έλαβε τον Ιούνιο του 2002 υπό του Γέροντος του, Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, τον οποίο ακολούθησε άμα τη ενθρονίσει του στο Βόλο. Εκεί χρημάτισε Αρχιδιάκονος και Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Μητροπολίτου (1998 – 2003), Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος (2003-2006) και έπειτα Πρωτοσύγκελος (2006 μέχρι σήμερα).

          Ο ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΔΩΡΟΘΕΟΣ ΠΑΠΑΡΗΣ ΕΞΕΛΕΓΗ ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ
          Τον έως σήμερα Ά Γραμματέα της Ιεράς Συνόδου , αρχιμανδρίτη Δωρόθεο Πάπαρη, κληρικό της Ι. Μητροπόλεως Γουμενίσσης εξέλεξε πριν από λίγο με 69 ψήφους η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος νέο μητροπολίτη Δράμας.

          Ο ΑΠΟ ΩΛΕΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΞΕΛΕΓΗ ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


          Τον έως σήμερα βοηθό επίσκοπο της Μητρόπολης Ηλείας, επίσκοπο Ωλένης Αθανάσιο Μπαχό, εξέλεξε νέο μητροπολίτη Ηλείας η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

          Ο νέος Μητροπολίτης έλαβε 55 ψήφους

          Ο νέος Μητροπολίτης Ηλείας Αθανάσιος Β΄, κατά κόσμον Αριστείδης Μπαχός, γεννήθηκε στην  Ξυλοκέρα Ηλείας τον Φεβρουάριο του 1954 από αγρότες γονείς.

          Είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

          Το 1975 εκάρη Μοναχός στην Ι. Μονή Χρυσοπηγής Λαμπείας υπό του αειμνήστου Μητροπολίτου Ηλείας κυρού Αθανασίου, ονομασθείς ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ και το 1976 χειροτονήθηκε διάκονος από τον ίδιο επίσκοπο.

          Το 1982 χειροτονήθηκε πρεσβύτερος από τον μητροπολίτη Ηλείας Γερμανό.

          Την 1-11-2009 χειροτονήθηκε επίσκοπος της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Ωλένης από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο στον άγιο Νικόλαο Πύργου.


Πηγή – πληροφορίες: https://orthodoxia.infoΑναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ