Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


          Κατηγορίες κατά του δημάρχου Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλου, όπως ότι δεν σεβάστηκε το θεσμό του Περιφερειακού Συμβουλίου την περασμένη Δευτέρα ή ότι εκφράζει προσωπικές του απόψεις αντί για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του σχετικά με τα αντιπλημμυρικά της Καλαμάτας, διατυπώνει σε γραπτή του δήλωση ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, Γιάννης Μαλτέζος. Αφορμή για τη δήλωση του προέδρου είναι δηλώσεις που έκανε χθες το βράδυ ο Δήμαρχος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Best και τον Θέμη Κανελλόπουλο…

          Η γραπτή απάντηση του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, Γιάννη Μαλτέζου, έχει ως εξής: «Κατάπληξη μου προξένησε η εντελώς άστοχη επίθεση του Δημάρχου Καλαμάτας εναντίον μου μέσω δηλώσεών του σε τηλεοπτική συνέντευξη σχετικά με τη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο του θέματος σχετικά με τη γνωμοδότηση επί  της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο της αντιπλημμυρικής προστασίας.

          Στη συνέντευξή του  αυτή ανέφερε ότι ήμουν «τουλάχιστον αγενής» διότι δήθεν δεν  του έδωσα το χρόνο να αναφέρει όλα όσα θα ήθελε σχετικά με το θέμα των αντιπλημμυρικών της Καλαμάτας, στερώντας του δήθεν το δικαίωμα λόγου.

          Όσα ανέφερε ωστόσο αποκρύπτουν την πραγματικότητα και πετούν την μπάλα στην εξέδρα. Προφανώς κάτι άλλο τον ενοχλεί το Δήμαρχο και θεώρησε ως καλή διέξοδο να εμπλέξει εμένα κατηγορώντας με, αδίκως.

          Συγκεκριμένα:

          -Σύμφωνα με τον πρότυπο κανονισμό του Περιφερειακού Συμβουλίου (αριθ. 42071/2020, άρθρο 13 παρ. 5): “ο Πρόεδρος έχει τη δυνατότητα, πριν ή μετά τους περιφερειακούς συμβούλους, να δίνει το λόγο σε εκπροσώπους κοινωνικών φορέων ή σε πολίτες για να εκθέσουν τις απόψεις τους, έχοντας στη διάθεση τους μέχρι τρία (3) λεπτά ο καθένας, εφόσον το περιφερειακό συμβούλιο αποφάσισε με απλή πλειοψηφία να το επιτρέψει.”.

          -Η συζήτηση για αυτό το θέμα πραγματοποιήθηκε την 3η Αυγούστου 2022, οπότε και προσκλήθηκε ο Δήμαρχος Καλαμάτας και του δόθηκε ο χρόνος των 11 λεπτών να απευθυνθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο αλλά και στην προχθεσινή συνεδρίαση του δόθηκε ο χρόνος για άλλα 9 λεπτά. Που είναι λοιπόν η στέρηση του χρόνου ομιλίας;

          -Ο Δήμαρχος είναι προφανές ότι υποχρεούται να εφαρμόζει τις αποφάσεις του Δημοτικού του Συμβουλίου. Το Δημοτικό Συμβούλιο της Καλαμάτας με την υπ’ αριθ. 105/2022 απόφαση του έχει γνωμοδοτήσει αρνητικά επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Επομένως τι ακριβώς ήθελε να εκφράσει στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Δήμαρχος. Τις προσωπικές του απόψεις;

          -Ο Δήμαρχος θέλησε να δευτερολογήσει (!) απαντώντας στο Δημοτικό Σύμβουλο Καλαμάτας κο Τζαμουράνη. Όλα αυτά, ενώ είχαν ήδη περάσει 2 ώρες και 40 λεπτά από την έναρξη της συνεδρίασης, της οποίας η διάρκεια κατά τον νόμο και τον κανονισμό είναι 4 ώρες. Συγκεντρωθήκαμε ωστόσο ως Περιφερειακό Συμβούλιο για να τοποθετηθούμε και να ανταλλάξουμε απόψεις εμείς, ως Περιφερειακοί Σύμβουλοι, επί του θέματος και όχι για να παραμείνουμε θεατές αντεγκλήσεων μεταξύ του Δημάρχου και δημοτικών συμβούλων.

          -Προφανώς και δεν αρέσει στο Δήμαρχο Καλαμάτας ότι τις δικές του απόψεις δεν τις συμμερίζεται ούτε το Δημοτικό του Συμβούλιο αλλά ούτε και το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου. Η δημοκρατική και αυτοδιοικητική νοοτροπία και προσέγγιση επιβάλλει τη συμμόρφωση στις αποφάσεις των αυτοδιοικητικών οργάνων, στην τήρηση του νόμου και των κανονισμών και το σεβασμό στους θεσμούς στους οποίους τυχόν φιλοξενούνται. Ο Δήμαρχος Καλαμάτας είναι φανερό  ότι δεν ανταποκρίθηκε σε τίποτα από τα ανωτέρω.

          Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου

          Ιωάννης Δημ. Μαλτέζος»

 


Πηγή – πληροφορίες: https://kalamatajournal.gr

 


Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ