ΟΙ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΟΥΣ ΆΓΙΟ ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΤΟΝ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΗ (φωτογραφίες)


          Με κάθε επισημότητα οι Γαργαλιάνοι τίμησαν τον Πολιούχο τους Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη!

          Χθες το απόγευμα στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό Γενεσίου της Θεοτόκου στην κεντρική πλατεία τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία και Θείο Κήρυγμα στον οποίο συμμετείχαν ευλαβικά, πιστοί από την περιοχή.

          Σήμερα το πρωί τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας, ο οποίος μίλησε για τον Άγιο Ιερομάρτυρα Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη και το μήνυμά Του, δίδοντας τις πατρικές ευχές και την ευλογία του στο ποίμνιο.

          Φέτος διεξήχθη λιτανεία συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Γαργαλιάνων και πιστών.

 
Πηγή – πληροφορίες: https://www.tharrosnews.gr

 


Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ