«ΒΟΜΒΑ» ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


          Τελικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πιεσμένος από τις επιπτώσεις του σκανδάλου στο οποίο είναι αναμεμειγμένος ο βουλευτής Γρεβενών τη Νέας Δημοκρατίας τον διέγραψε αργά το μεσημέρι της Τρίτης (25/10/2022).

          Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία ο Ανδρέας Πάτσης είναι υπόλογος σε δύο ζητήματα. Το πρώτο αφορά τη σκανδαλώδη εξαγορά κόκκινων δανείων σε πολύ χαμηλή τιμή και αφετέρου το γεγονός ότι το «πόθεν έσχες» του δεν δικαιολογεί το ποσό των 4,3 εκατομμυρίων ευρώ με τα οποία εξαγόρασε αυτά τα κόκκινα δάνεια συνολικής αξίας 66 εκατομμυρίων.         Ωστόσο, φαίνεται πως η υπόθεση αυτή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου αφού φέρεται να εμπλέκεται και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος με ανάθεση μέσω ΕΛΤΑ έδωσε 1 εκατομμύριο ευρώ στον βουλευτή της ΝΔ.

          Η αντιπολίτευση ζητά την παραίτηση του Κυριάκου Πιερρακάκη, ενώ ήδη υπέβαλλε την παραίτηση του για λόγους ευθιξίας ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ, Γιώργος Κωνσταντόπουλος.

          Νωρίτερα, ο βουλευτής Γρεβενών, ο οποίος δεν προτίθεται να παραδώσει την έδρα του, κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στον γενικό γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Μπουγά. Αυτές δεν κρίθηκαν πειστικές και λίγη ώρα αργότερα ήρθε η ανακοίνωση για την διαγραφή του Ανδρέα Πάτση από την ΚΟ του κόμματος.  «Οι εξηγήσεις του βουλευτή Ανδρέα Πάτση για επαγγελματικές του δραστηριότητες, που δεν συνάδουν με την ιδιότητα του βουλευτή και τις αρχές της Νέας Δημοκρατίας, δεν κρίθηκαν επαρκείς. Κατόπιν τούτου, με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο βουλευτής Γρεβενών Ανδρέας Πάτσης, τίθεται εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ» ανακοίνωση το γραφείο του πρωθυπουργού.

          Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

          Μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Πάτση, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητά την αποπομπή και του Κυριάκου Πιερρακάκη για τις απευθείας αναθέσεις ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ για νομικές υπηρεσίες στον βουλευτή μέσω των ΕΛΤΑ:

          «Ο κ. Πάτσης όχι μόνο πλουτίζει από κόκκινα δάνεια που αγόρασε στο 1/15 της αξίας τους έναντι 4,3 εκατ. ευρώ, που δεν μπορεί να δικαιολογήσει από το πόθεν έσχες του, αλλά εμφανίζεται να έχει εισπράξει με απευθείας αναθέσεις σε δύο χρόνια από τον κ. Πιερρακάκη μέσω ΕΛΤΑ πάνω από 1 εκατ. ευρώ για νομικές συμβουλές. Το πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα από τους «άριστους» του κ. Μητσοτάκη δεν έχει προηγούμενο. Η αποπομπή των κ. Πιερρακάκη και Πάτση είναι το ελάχιστο που πρέπει να γίνει. Μετά, περιμένουμε να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης γιατί καλύπτει τόσες μέρες το πλιάτσικο των εκλεκτών του» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νάσος Ηλιόπουλος.

          Η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά επίσης να συγκληθεί η Επιτροπή Πόθεν Έσχες για να ελέγξει τον  διαγραφέντα βουλευτή Γρεβενών «μετά τις αποκαλύψεις για τις παράνομες και ανήθικες πρακτικές του», όπως αναφέρει.

          Ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται το άρθρο 8 παρ. 1 του Ν. 3213/2003 σύμφωνα με το οποίο «στους βουλευτές … απαγορεύεται η συμμετοχή στη διοίκηση ή στο κεφάλαιο εταιρειών, που έχουν έδρα πραγματική ή καταστατική στην αλλοδαπή είτε αυτοπροσώπως είτε με παρένθετα πρόσωπα». Αναφέρεται επίσης στην παρ. 2 του ως άνω άρθρου του ιδίου Νόμου με βάση την οποία «η κατά παράβαση της παραγράφου 1 άμεση ή δια παρένθετου προσώπου συμμετοχή σε εταιρεία, που έχει έδρα στην αλλοδαπή τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο (2) ετών και με χρηματική ποινή από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ έως πεντακόσιες χιλιάδες (500.000) ευρώ».

          Η ανακοίνωση των ΕΛΤΑ

          Την παραίτησή του για λόγους ευθιξίας υπέβαλε ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ Γιώργος Κωνσταντόπουλος, στο διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΕΣΥΠ Α.Ε., Γρηγόρη Δημητριάδη, μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για αμοιβές που έδωσαν τα ΕΛΤΑ στον βουλευτή Ανδρέα Πάτση.
Πηγή – πληροφορίες: https://www.zougla.gr

 

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ