ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΆΣΚΗΣΗ ΜΕ ΣΕΝΑΡΙΟ ΣΕΙΣΜΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022

 

          Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 18.00, στο κέντρο της Καλαμάτας και συγκεκριμένα στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης έχει προγραμματιστεί μεγάλη άσκηση Πολιτικής Προστασίας με σενάριο σεισμού. Σκοπός της άσκησης, με κωδική ονομασία «ΠΟΛΥΒΩΤΗΣ 2022», είναι η καλύτερη προετοιμασία και ο συντονισμός του μηχανισμού απόκρισης, όσον αφορά στο ενδεχόμενο σεισμού, που αποτελεί ξαφνικό φυσικό φαινόμενο, συχνό στο ελληνικό χώρο.

          ΣΕΝΑΡΙΟ ΑΣΚΗΣΗΣ

          Την Παρασκευή 4η Νοεμβρίου 2022 και ώρα 18:00΄ σεισμική δόνηση εντάσεως 6 της κλίμακας Richter εκδηλώνεται με επίκεντρο 3 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Μεσσηνιακού κόλπου, με μικρό εστιακό βάθος. Από τις πρώτες πληροφορίες προκάλεσε ζημιές σε κτίσματα στο κέντρο της Καλαμάτας. Συγκεκριμένα, υπήρξε μερική κατάρρευση στο κτίριο του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου που βρίσκεται στην οδό Αριστομένους 33, στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας. Από την κατάρρευση ένα (1) άτομο βρίσκεται εγκλωβισμένο, καταπλακωμένο από δομικά υλικά, στο πρόβολο της εισόδου, ένα (1) άτομο έχει τραυματιστεί και βρίσκεται εγκλωβισμένο στον 1 ο όροφο του κτιρίου, ένα (1) άτομο έχει καταφύγει στην ταράτσα έπειτα από μερική κατάρρευση του κλιμακοστασίου του κτιρίου και εκδηλώνεται φωτιά μικρής έντασης και έκτασης, στον ημιώροφο του κτιρίου, η οποία εκδηλώνεται από βραχυκύκλωμα ηλεκτρικών καλωδίων. Βλάβες υπέστησαν δώδεκα (12) κατοικίες, ενώ αναφέρθηκαν επίσης πτώσεις δομικών υλικών από διάφορα κτίρια της ευρύτερης περιοχής της πόλης της Καλαμάτας.

          Συντονιστής της άσκησης έχει οριστεί ο Υποδιοικητής της Π.Υ Καλαμάτας, Επιπυραγός Παναγιώτης Παπανικολάου.

          Χθες, Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε προάσκηση σεισμού, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών.
 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ