ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΘΛΙΨΗ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΩ ΚΑΙ ΝΙΣΥΡΟΥ: ΕΚΟΙΜΗΘΗ Η ΜΟΝΑΧΗ ΙΣΙΔΩΡΑ ΤΗΣ Ι.Μ. ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΚΩ


          Εκοιμήθη σε ηλικία 85 ετών η μοναχή Ισιδώρα της Ι.Μ. Αγίου Νεκταρίου Κω, η οποία επί χρόνια είχε προσφέρει τα μέγιστα, τόσο στην Ιερά Μονή, όσο και στην τοπική κοινωνία.

          Η μακαριστή μοναχή Ισιδώρα απεβίωσε ανήμερα της εορτής της μονής του Αγίου Νεκτάριου που τόσο αγαπούσε και ευλαβούταν.

          Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί σήμερα, Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022 και  ώρα 2:30 στην Ι. Μ. Αγίου Νεκταρίου Κω.

          ΕΚΟΙΜΗΘΗ Η ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΙΣΙΔΩΡΑ, ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΚΩ | ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΜΑΡΙΑΜ

          Αμέσως μετά την Ιερά πανήγυρη του Αγίου Νεκταρίου, εκοιμήθη εν Κυρίω η μοναχή Ισιδώρα, η οποία ήταν η δεύτερη κατά σειρά μοναχή που εγκαταστάθηκε από τις 29 Μαϊου 1969 στην τότε νεόδμητη Ιερά Μονή του Αγίου Νεκταρίου Κω.

          Υπενθυμίζεται ότι και η μακαριστή Ηγουμένη Μαριάμ προετοιμάστηκε για την Άνω Ιερουσαλήμ με ραγδαία επιδείνωση της υγείας της αμέσως μετά την πανήγυρη του Αγίου Νεκταρίου πριν ακριβώς από 2 χρόνια και εκοιμήθη ειρηνικά στις 12 Νοεμβρίου 2020.

          Η μοναχή Ισιδώρα Τρικοίλη γεννήθηκε το 1937 στην Κάλυμνο (κατά κόσμον Ισιδώρα Τρικοίλη) και το 1967 γνώρισε την τότε παραιτηθείσα δασκάλα από τη Ρόδο Μαριάμ Τσουβαλλά η οποία είχε μεταβεί στην Κάλυμνο προς αναζήτηση Μονής.

          Όταν στις 11 Ιανουαρίου 1968 έφτασαν στην Κω ο Μητροπολίτης Κώου Ναθαναήλ ο Α’ τις ενημέρωσε ότι ήδη κτιζόταν Μονή και σύντομα θα μπορούσαν να εγκατασταθούν σε αυτήν (αρχικά διέμεναν στον Άγιο Ιωάννη Χωστό στο Ζηπάρι και αργότερα στον Ασώματο Ασφενδιού έως τις 29/05/1969 που εγκαταστάθηκαν στην νέα Μονή του Αγίου Νεκταρίου Κω (μαζί με την τρίτη μοναχή Ευφροσύνη Μπάρκα).

          Και η μοναχή Ισιδώρα για πάνω από 50 χρόνια μαζί με την Ηγουμένη Μαριάμ (ήταν η επόμενη στη σειρά εκλογής μετά την κοίμηση της Αγίας Ηγουμένης, αλλά τα σοβαρά προβλήματα υγείας της δεν τις επέτρεψαν να αναλάβει αυτή καθήκοντα) πρόσφερε με καλοσύνη, αγάπη και κατανόηση τους πνευματικούς της καρπούς στους πολυάριθμους προσκυνητές της Ιεράς Μονής.

          Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί σήμερα 10 Νοεμβρίου 2022 και ώρα  14:30 και ο ενταφιασμός θα γίνει στον περίβολο του Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Ραφαήλ εντός της ιεράς μονής, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ (παρών θα είναι και ο Καθηγούμενος της ιεράς Μονής Ιβήρων π. Ναθαναήλ)..

          Ο Κύριος που τόσο αγάπησε να την αναπαύσει μετά των εκλεκτών του.

          Να έχουμε την ευχή της.

             Πηγή – πληροφορίες: https://vimatisko.gr / https://aegeanews.gr/featured/457876/ekoimithi-gerontissa-isidora-amesos-meta-tin-iera-panigyri-tou-agiou-nektariou-pano-apo-50-chronia-pnevmatikis-prosforas-mazi-tin-gerontissa-mariam


Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ