ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ Ο «ΨΕΥΤΟΓΙΑΤΡΟΣ» ΣΕ ΟΚΤΑΚΙΣ ΙΣΟΒΙΑ


          Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ποινές που έχουν καταγραφεί στα Ελληνικά δικαστικά χρονικά και είναι η μεγαλύτερη που έχει επιβληθεί τα τελευταία 30 χρόνια, μετά την υπόθεση της «17 Νοέμβρη».

          Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα και καταδίκασε τον Νικόλαο Κοντοστάθη, γνωστό ως «ψευτογιατρό», σε οκτώ φορές ισόβια για επτά ανθρωποκτονίες και έξι απόπειρες ανθρωποκτονίας. Παράλληλα, του επέβαλε συμπληρωματικά 50 χρόνια κάθειρξη και χρηματική ποινή ύψους 327.000 ευρώ.

          Με δάκρυα στα μάτια η πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας κήρυξε το πέρας της μακράς διαδικασίας που κατέληξε στην καταδικαστική απόφαση για τον 50χρονο Νίκο Κοντοστάθη. Η πρόεδρος του δικαστηρίου ευχαρίστησε όλους τους παράγοντες της δίκης, συνηγόρους υπεράσπισης, δικηγόρους πολιτικής αγωγής και τη γραμματέα της έδρας και είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους παράγοντες. Συγκινούμαι… Ήταν μια πολύμηνη δίκη που όλοι συνέβαλαν. Εύχομαι και τα δικά μου παιδιά να έχουν μια πορεία όπως εσείς».

          Αναλυτικότερα, το δικαστήριο επέβαλε στον 50χρονο Νικόλαο Κοντοστάθη τις ακόλουθες ποινές:

          -Ισόβια για κάθε μια από τις 7 ανθρωποκτονίες για τις οποίες κρίθηκε ένοχος

          - 12 έτη κάθειρξης για κάθε μια από τις έξι απόπειρες ανθρωποκτονιών για τις οποίες κρίθηκε ένοχος

          - Ισόβια και 300.000 ευρώ για το κακούργημα της διακίνησης ναρκωτικών ουσών.

          - Κάθειρξη δέκα ετών και χρηματική ποινή 18.000 ευρώ για το κακούργημα της απάτης.

          -Φυλάκιση ενός έτους για το αδίκημα της αντιποίησης ιατρικού επαγγέλματος καθώς και χρηματικό πρόστιμο 2.000 ευρώ.

          -Ποινή φυλάκισης δυο ετών για το αδίκημα της πλαστογραφίας και πρόστιμο 15.000 ευρώ.

          - Ποινή φυλάκισης δυο ετών για το αδίκημα της οπλοκατοχής και πρόστιμο 1.000 ευρώ

          - Ποινή φυλάκισης ενός έτους για παράνομη κατοχή μνημείου.

          Η δίκη για τη συγκεκριμένη υπόθεση διήρκησε έναν περίπου χρόνο και από την αίθουσα του δικαστηρίου πέρασαν δεκάδες θύματα του κατηγορούμενου, καταθέτοντας τα όσα βίωσαν όταν τον συνάντησαν. Αξίζει να σημειωθεί τέλος, ότι οι 16 συγκατηγορούμενοι του ψευτογιατρού, κρίθηκαν όλοι αθώοι. Μεταξύ αυτών ήταν ένας γιατρός, πρώην υπουργός, μέλη Διοικητικού Συμβουλίου ιδιωτικής κλινικής, μια μοναχή και ένας έμπορος βοτάνων από το Πήλιο!

 


 

            Πηγή – πληροφορίες: https://www.zougla.gr

 

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ