ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΝΕΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ


          Στο ιστορικό παρεκκλήσιο της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, της συνοικίας Φραγκοπήγαδο, το ανήκον στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καλαμάτας, μετέβη το Σάββατο 26 Νοεμβρίου τ.έ. ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος και προέστη της Θείας Λειτουργίας, με αφορμή τη μνήμη των Οσίων πατέρων ημών Στυλιανού του Παφλαγόνος, Νίκωνος του Μετανοείτε και Αλυπίου του Κιονίτου.

          Άμα τω πέρατι του Όρθρου, ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε την ειδική ευχή “Επί καθιερώσει Εικόνος” και έχρισε δι’ Αγίου Μύρου τις προσφάτως συντηρηθείσες εικόνες της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και της Παναγίας της επονομαζομένης “Πολυσπορίτισσας”, οι οποίες περικοσμήθηκαν με αργυρά καλύμματα. Αμέσως μετά την ανάγνωση της ευχή και τη χρίση δι’ Αγίου Μύρου ενθρόνισε τις ιερές εικόνες σε περίτεχνα προσκυνητάρια και ακολούθως τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένου του Σεβασμιωτάτου από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππο Χαμαργιά, τον εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Καλαμάτας Πρωτοπρ. Προκόπιο Καρούντζο και τον Διάκονο Θεόφιλο Κυριάκο, ενώ την όλη προετοιμασία και επιμέλεια είχε ο Προϊστάμενος του Ναού και Αρχιερατικός Επίτροπος Καλαμάτας Αρχιμ. Χριστοφόρος Νταμάτης.

          Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε και την ευχή “Επί ευλογήσει σπόρων” κατά το έθος της τοπικής Εκκλησίας και ευχαρίστησε τους δωρητές των αργυρών καλυμμάτων των ιερών εικόνων.
 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ