ΠΕΘΑΝΕ Ο 16ΧΡΟΝΟΣ ΡΟΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕΙ Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗΣ - ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

 

    Κατέληξε σήμερα, Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022, ο 16χρονος Κώστας Φραγκούλης που πυροβολήθηκε από αστυνομικό στη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη.

          Για την απώλειά του ενημερώθηκε η οικογένειά του.

          Υπενθυμίζεται πως ο 16χρονος τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι από πυρά αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη, όταν ο νεαρός πήγε να βάλει βενζίνη σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην οδό Μοναστηριού και έφυγε χωρίς να πληρώσει.

          Ο 16χρονος νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

          Ο εισαγγελέας είχε προτείνει στο συμβούλιο πλημμελειοδικών την προφυλάκιση του αστυνομικού ο οποίος παραμένει σε κατ΄ οίκον περιορισμό. Ωστόσο επειδή υπήρξε διαφωνία μεταξύ εισαγγελέα και ανακριτή, την απόφαση για την προφυλάκιση ή μη θα λάβει το δικαστικό συμβούλιο.

          Σε επιφυλακή η αστυνομία σε όλη τη χώρα - Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

          Γενική επιφυλακή όλων των αστυνομικών δυνάμεων σε όλη την Ελλάδα, διατάχθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, με εντολή και της πολιτικής ηγεσίας, αμέσως μετά την ανακοίνωση του θανάτου του 16ρονου Ρομά, που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από αστυνομικό στην Θεσσαλονίκη.

 

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ