ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΠΑΤΗ ΣΕ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ: ΉΘΕΛΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΩΡΕΑ 5.000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΚΛΕΨΑΝ… 7.840


          Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν «ιερόσυλοι» απατεώνες, οι οποίοι προσφέρθηκαν να κάνουν δωρεά 5.000 ευρώ σε Μονή στην Άρτα και τελικά έκλεψαν 7.840.

          Η υπόθεση της απάτης με τους «ιερόσυλους», εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας, όπως ανέφερε το ipeirotika.gr. Η υπόθεση εκτυλίχθηκε στα τέλη Αυγούστου (25.08.2022). Όλα ξεκίνησαν όταν ένας εκ των κατηγορουμένων επικοινώνησε τηλεφωνικά με υπεύθυνη Μονής στην Άρτα και της είπε ότι θέλει να δωρίσει 5.000 ευρώ στο μοναστήρι. Ο κατηγορούμενος κατόρθωσε να αποσπάσει όμως, τους ηλεκτρονικούς τραπεζικούς κωδικούς της μονής μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος που έστειλε στην υπεύθυνη του μοναστηριού.

          Το ηλεκτρονικό μήνυμα που της έστειλε περιείχε link, που την οδηγούσε σε ψεύτικη ιστοσελίδα τράπεζας. Η υπεύθυνη έβαλε τους ηλεκτρονικούς τραπεζικούς κωδικούς της και αυτοί πέρασαν στα χέρια των απατεώνων. Οι κατηγορούμενοι φέρονται να χρησιμοποίησαν τους κωδικούς και να πήραν 7.840 ευρώ από τον τραπεζικό λογαριασμό της μονής.

          Η αστυνομία Άρτας ερεύνησε την υπόθεση μετά από την καταγγελία που έκανε η υπεύθυνη της μονής και τελικά εντόπισε και ταυτοποίησε τους 3 δράστες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης με υπολογιστή. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

 


            Πηγή – πληροφορίες: in.gr / ipeirotika.gr.

 

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ