ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑ & ΕΠΙΣΗΜΟΤΗΤΑ Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΥ ΣΤΟ ΛΙΝΟΠΟΤΙ


          Με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια και επισημότητα πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο Κ. Παλαιολόγου στον Λινοπότι, ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής του Αγίου Σεβαστιανού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ.

          Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωναν ο π. Ιωάννης Κουτάντος, ο π. Κωνσταντίνος Κουκούλας και ο π. Ηρακλής Ζωγραφάκης, ενώ στο ιερό αναλόγιο ήταν ο στρατιωτικός Αρχιμανδρίτης π. Σοφρώνιος.

          Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων: Ο Υποδιοικητής της 80 ΑΔΤΕ, οι Αντιδήμαρχοι Σταμάτης Καμπουράκης και Σταμάτης Πης, ο Πρόεδρος Ασφενδιού  Μ. Γιωργαλλής, ο εορτάζων Τοπικός σύμβουλος Σεβαστιανός Παρβέρης,

          ο Διοικητής της μονάδας, στελέχη της 80 ΑΔΤΕ και αρκετοί προσκυνητές.

          O Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε  στο μαρτύριο του Αγίου Σεβαστιανό τόνισε ότι παρότι ήταν συγκλητικός και στρατηγός δεν δίστασε να απαρνηθεί τα αξιώματα του και να υπερασπιστεί την Αλήθεια και την πίστη του.

          Συμπλήρωσε δε ότι παρά τα βέλη που του πέταξαν και επέζησε δεν κατάφεραν να τον θανατώσουν ούτε με τα κατοπινά φριχτά μαρτύρια, παρά μόνο πρόσκαιρα από αυτή εδώ τη ζωή, για να κατακτήσει την αιώνια.

          Απευθυνόμενος στον Υποδιοικητή της 80 ΑΔΤΕ ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι ένας ευλαβής υπαξιωματικός από το Πλατύ Καλαμάτας Μεσσηνίας ο Βασίλειος  Γεωργιόπουλος, που υπηρετούσε τότε στην μονάδα διάβασε το βίο του Αγίου Σεβαστιανού και συγκινήθηκε συλλαμβάνοντας αμέσως την ιδέα την ανέγερσης του ναού για να προστατεύει το στρατόπεδο. Ενεργοποιηθήκαν αμέσως από τον τότε Διοικητή, τον π. Ιωάννη και όλους όσους τα ονόματα αναγράφονται στην μαρμάρινη επιγραφή του ναού και άλλους τόσους που δεν αναγράφονται κι έτσι έχουμε σήμερα αυτό τον μοναδικό ναό τον αφιερωμένο στον Άγιο Σεβαστιανό.

          Καταλήγοντας με το συμπέρασμα ότι υπάρχει η δυνατότητα στους ανθρώπους να υπερασπιστούν το δίκιο έχοντας με το μέρος τους τον Θεό.

          Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Ταξίαρχο και τον Διοικητή της μονάδος για την φιλοξενία, καθώς και τον π. Σοφρώνιο για την εξυπηρέτηση όπου υπάρχει ανάγκη στους ενοριακούς ναούς της Ι.Μ. και ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όσους και όσες εορτάζουν.

          Αμέσως μετά προσφέρθηκαν διάφορα κεράσματα στην αίθουσα εκδηλώσεων της μονάδας.

          Το πρωί θα ψαλεί ο Όρθρος και θα τελεστεί η Θεία λειτουργία της εορτής, ενώ θα ακολουθήσει λιτάνευση της Ιεράς εικόνας του Αγίου Σεβαστιανού στους χώρους του στρατοπέδου.
 

 

 

            Πηγή – πληροφορίες: https://aegeanews.gr/news/ekklisia/461486/foto-vinteo-megaloprepeia-episimotita-esperinos-tou-agiou-sevastianou-sto-linopoti

 

 

 

 

 

 

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

 

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ