ΝΕΑ ΒΟΜΒΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ Ε. ΚΑΪΛΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ Μ. ΣΠΥΡΑΚΗ ΖΗΤΑ ΆΡΣΗ ΑΣΥΛΙΑΣ Ο ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ


        Η υπόθεση για την οποία ζητείται η ασυλία των δύο ευρωβουλευτών δεν φαίνεται να συνδέεται με το σκάνδαλο «Qatargate» το οποίο έχει οδηγήσει στην σύλληψη της Εύας Καϊλή.

          «Σήμερα, σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπει το δίκαιο της Ένωσης, ο Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας ζήτησε την άρση της ασυλίας της ευρωβουλευτή κ. Εύας Καϊλή, ευρωβουλευτή, και της ευρωβουλευτή Μαρίας Σπυράκη.

          Με βάση ερευνητική έκθεση που ελήφθη από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), υπάρχει υπόνοια απάτης επιζήμιας για τον προϋπολογισμό της ΕΕ, σε σχέση με τη διαχείριση της βουλευτικής αποζημίωσης και ειδικότερα όσον αφορά τις αμοιβές των Διαπιστευμένων Κοινοβουλευτικών Βοηθών.

          Σύμφωνα με το εθνικό εφαρμοστέο δίκαιο, η κα Καϊλή και η κα Σπυράκη δικαιούνται το τεκμήριο αθωότητας» αναφέρεται σε επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

          Η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη έκανε την εξής δήλωση για το αίτημα του Ευρωπαίου Γενικού Εισαγγελέα για άρση της ασυλίας της:

          «Ευχαρίστως αποδέχομαι το αίτημα άρσης της ασυλίας μου προκειμένου να διαφανεί ότι δεν έχω ούτε ένα ευρώ οικονομική διαφορά με το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Το θέμα αφορά το επίδομα αλλοδαπής πρώην συνεργάτη μου, ο οποίος αντιμετώπισε σοβαρό προσωπικό πρόβλημα και είχε ορισμένες απουσίες από το χώρο συνεδριάσεων του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Δεν έχω καμία σχέση με το qatargate, δεν έχω καμία σχέση με οποιαδήποτε άλλη υπόθεση».Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ