ΔΙΩΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΩ ΣΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΣΙΝΚΙ Π. ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ


          Αντιμέτωπος με δίωξη από την Εισαγγελία Κω βρίσκεται ο διευθυντής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Συμφωνιών του Ελσίνκι.

          Αντιμέτωπος με κακουργηματική δίωξη από την Εισαγγελία Κω βρίσκεται ο Παναγιώτης Δημητράς, διευθυντής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ), κατηγορούμενος για εγκληματική οργάνωση και διευκόλυνση μεταναστών. Επιπλέον ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του Τόμι Όλσεν, ιδρυτή και διευθυντή της οργάνωσης Aegean Boat Report.

          Συγκεκριμένα η Εισαγγελία του νησιού, αξιοποιώντας σχετική δικογραφία του Λιμενικού Σώματος, αποδίδει σοβαρές κατηγορίες για «συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό να παραλαμβάνει στοιχεία πολιτών τρίτων χωρών, οι οποίοι επιχειρούν παράνομη είσοδο στην Ελλάδα, προκειμένου να διευκολύνει την παράνομη είσοδο και διαμονή αυτών, αποστέλλοντας στις αρχές τα πλήρη στοιχεία τους και το ακριβές σημείο εντοπισμού τους στη χώρα, προκειμένου οι τελευταίοι να υπαχθούν στις διαδικασίες ασύλου».

          Και όλα αυτά με την επιβαρυντική περίπτωση της τέλεσης αυτών των αδικημάτων «κατ’ επάγγελμα, καθώς από την υποδομή που έχει δημιουργήσει (δηλαδή τη λειτουργία της οργάνωσης Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι) προκύπτει πρόθεση επανειλημμένης τέλεσης της πράξης και πορισμός εισοδήματος».

          Η αντίδραση του ιδίου

          Στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο κ. Δημητράς κοινοποίησε κοινό δελτίο τύπου σχετικών φορέων με τίτλο: «Κυνήγι μάγισσας κατά των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε πλήρη ανατροπή της πραγματικότητας».

          Σε αυτήν αναφέρεται πως ευρωπαϊκοί και διεθνείς φορείς παρακολούθησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγράφουν συστηματικές και συνεχείς καταγγελίες σχετικά με pushbacks προσφύγων στα σύνορα της Ελλάδας. Αλλά αντί να διερευνώνται, οι άνθρωποι και οι οργανώσεις που τις καταγγέλλουν και απευθύνονται στους αρμόδιους φορείς βρίσκονται οι ίδιοι στο στόχαστρο και κατηγορούνται για ποινικές κατηγορίες.

          Υποστηρίζεται πως υφίσταται πρωτοφανής αναστροφή της πραγματικότητας και σε ένα πλαίσιο συστηματικής παραπληροφόρησης και προπαγάνδας.

          Προστίθεται πως πιο πρόσφατος στόχος είναι ο Παναγιώτης Δήμητρας, που κατηγορείται ότι «έστησε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη λήψη στοιχείων υπηκόων τρίτων χωρών που επιχειρούν να εισέλθουν παράνομα στην Ελλάδα, με σκοπό τη διευκόλυνση της παράνομης εισόδου και παραμονής τους αποστέλλοντας στις αρχές τα πλήρη στοιχεία τους και την ακριβή θέση τους στη χώρα, προκειμένου να υπαχθούν σε διαδικασίες ασύλου».

 


            Πηγή – πληροφορίες: https://aegeanews.gr/news/en-dodekaniso/461899/dioksi-apo-tin-eisangelia-ston-diefthynti-tou-ellinikou-paratiritiriou-symfonion-tou-elsinki-dimitra-gia-gia-egklimatiki-organosi-kai-diefkolynsi-paranomis-eisodou

 


Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ