ΆΓΙΟΙ ΙΣΙΔΩΡΟΙ: ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ Ο ΠΑΠΑ-ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΥΠΑΣΑΚΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΟΡΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ


          Ο ιερός ναός των Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό, φαίνεται πως είναι κλειστός και άδειος, μετά την χθεσινή απόφαση της Ιεράς Συνόδου να απομακρύνει τον παπά-Δημήτρη Λουπασάκη.

          Η Ιερά Σύνοδος είχε δώσει διορία στον παπά Δημήτρη Λουπασάκη να εγκαταλείψει τους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού και να επιστρέψει στην ενορία του, στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στου Ζωγράφου.

          Ο παπά-Δημήτρης φέρεται να έχει στα χέρια του, το σχετικό έγγραφο και σύμφωνα με πηγές, προτίθεται να σεβαστεί την απόφαση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου οπότε και αποχώρησε αθόρυβα από τον ναό πριν από τρεις εβδομάδες και πλέον στους Αγίους Ισιδώρους τελεί τις λειτουργίες ένας άλλος ιερέας, προερχόμενος από τη Μονή Πετράκη, στη δικαιοδοσία της οποίας είναι οι Άγιοι Ισίδωροι.

          Σύμφωνα με τους συνεργάτες του, εκείνος χρειάστηκε να μεταβεί στην Κρήτη, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας η μητέρα του. Ωστόσο εκκλησιαστικοί κύκλοι αναφέρουν ότι η μετακίνησή του στο νησί σηματοδότησε  την απομάκρυνσή του από τους Αγίους Ισιδώρους και τη μετάβαση στην επόμενη ημέρα για τον ναό του Λυκαβηττού.

          Πάντως η Διοικούσα Εκκλησία δεν κρύβει τον προβληματισμό της, καθώς εκατοντάδες ήταν οι πιστοί που πήγαιναν στον ναό για να ακούσουν τα κηρύγματά του και δεν ξέρουν ποιές θα είναι οι αντιδράσεις.
Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ