ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ Η ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΥΑ ΚΑΪΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ – ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


          Την συνέχιση της προφυλάκισης της Εύας Καϊλή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης για το σκάνδαλο του Κατάρ αποφάσισαν οι δικαστικές Αρχές του Βελγίου.

          Ο Βέλγος εισαγγελέας είπε ότι το παιδί της δεν συνιστά λόγο αποφυλάκισης.

          Ο εισαγγελέας, όπως είπε, φοβάται εάν η Εύα Καϊλή αποφυλακιστεί θα διαφύγει από τη χώρα και θα ήταν ικανή να καταστρέψει στοιχεία κρίσιμα για την έρευνα.

          Μάλιστα, έθεσε θέμα απαγωγής της από τις μυστικές υπηρεσίες του Κατάρ, όταν οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή πρότειναν αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους στο σπίτι και με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

          Νωρίτερα, οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή ζήτησαν από τους Βέλγους δικαστές την αποφυλάκιση της πελάτισσάς τους με «βραχιολάκι», ωστόσο το αίτημά τους δεν έγινε δεκτό.

          Η εξέλιξη αποτελεί εξευτελισμό της Ελλάδας που έγινε η μοναδική χώρα της οποίας έχουν προφυλακιστεί στη νυν σύνοδο του Ευρωκοινοβουλίου δύο ευρωβουλευτές, έστω για τελείως διαφορετικούς λόγους: Ο Γιάννης Λαγός για πολιτικούς λόγους στην γνωστή υπόθεση της δίκης του κόμματος της Χρυσής Αυγής και του οποίου την σύλληψη είχε ζητήσει η ίδια η ελληνική κυβέρνηση και τώρα η Καϊλή για διαφθορά!

          Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Βέλγου εισαγγελέα, εάν η Εύα Καϊλή ασκήσει έφεση κατά της συγκεκριμένης απόφασης εντός 24 ωρών, θα εμφανιστεί ξανά ενώπιον του δικαστηρίου (σ.σ. Τμήμα Εξέτασης Εφέσεων) εντός 15 ημερών.

          Η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει μόνο τα αρχικά της κυρίας Καϊλή (Ε.Κ.), τονίζοντας ότι αποφασίστηκε η παράταση της κράτησής της για ένα μήνα.

          Τονίζει ακόμη ότι δεν θα δοθούν, προς το παρόν, περισσότερες πληροφορίες, καθώς η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

          «Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας έρευνας της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας και της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας σχετικά με εικαζόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ένα άτομο εμφανίστηκε σήμερα το απόγευμα ενώπιον των προδικαστικών τμημάτων του Πρωτοδικείου των Βρυξελλών.

          Με την απόφασή του σήμερα το πρωί, το συμβούλιο παρέτεινε την προφυλάκιση της Ε.Κ. κατά έναν μήνα.

          Εάν ασκήσει έφεση κατά της απόφασης αυτής εντός 24 ωρών, θα εμφανιστεί ενώπιον του τμήματος κατηγορίας του Εφετείου των Βρυξελλών εντός 15 ημερών.

          Προς το συμφέρον της έρευνας, δεν θα δοθούν περαιτέρω πληροφορίες προς το παρόν. Ο Τύπος θα ενημερώνεται για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση αυτή μέσω δελτίων Τύπου».
 

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ