Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ 2023 ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΠΟΙΟΣ ΕΠΙΑΣΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ; (Φωτογραφίες)


          Με λαμπρότητα και παρουσία πλήθους κόσμου εορτάσθηκαν τα Θεοφάνεια στην Καλαμάτα, με αποκορύφωμα την τελετή Αγιασμού των υδάτων στο λιμάνι, την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023. Είχαν προηγηθεί το πρωί της ημέρας των Θεοφανείων η τέλεση του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας, καθώς και της ακολουθίας του Μεγάλου Αγιασμού σε όλους τους Ενοριακούς Ιερούς Ναούς.

          Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και τέλεσε την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού στην Παραλία Καλαμάτας. Στις τελετές αυτές παρέστησαν ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, οι Βουλευτές Μεσσηνίας Γ. Λαμπρόπουλος, Μ. Χρυσομάλλης, Π. Μαντάς και Αλ. Χαρίτσης, αιρετοί της Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθος κόσμου.

          Μετά το πέρας της ακολουθίας του Μεγάλου Αγιασμού στο Ναό της Αναλήψεως, σχηματίσθηκε πομπή, έχοντας στο κέντρο της την εικόνα της Βαπτίσεως του Χριστού που την κρατούσαν άνδρες του Λιμενικού, ενώ στην κεφαλή είχε τεθεί η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας. Η πομπή, μέσω της οδού Αναλήψεως, κατέληξε στην προκυμαία μπροστά στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας.

          Εκεί ακολούθησε η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και ο Αγιασμός των υδάτων στο λιμάνι της πόλης.  Περισσότεροι από 40 ήταν οι θαρραλέοι κολυμβητές που έπεσαν στη θάλασσα για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό.

          Το Σταυρό έπιασε ο κολυμβητής Νίκος Πουλέτης, μαθητής της β’ τάξης του 1ου Λυκείου Καλαμάτας.

          Κατά τη διάρκεια της τελετής, τιμές απέδωσε απόσπασμα από την 120 ΠΕΑ.

          Με πομπή, η Ιερή Εικόνα της Βαπτίσεως επανήλθε στο Ναό της Αναλήψεως, όπου οι τελετές ολοκληρώθηκαν με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.
 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ