ΕΓΩ ΕΝΑΣ ΙΝΔΙΑΝΟΣ ΚΟΙΤΩ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΟΜΩΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΖΟΥΝ; | ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΟΛΟΜΒΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΠΩΣ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ «ΞΕΝΟΙ»


Ολόκληρο το συγκλονιστικό κήρυγμα του Μητροπολίτη Κολομβίας (για να καταλάβουμε πως μας βλέπουν οι «ξένοι» πλέον, ακούστε τι μας λέει ο Ινδιάνος Μητροπολίτης και τι ζημιά έχουμε κάνει εμείς οι Έλληνες στην κληρονομιά μας, στον πολιτισμό μας στο έθνος μας. Εμείς οι ίδιοι και κανένας πολιτικός).. Εμείς για να καταλαβαίνουμε καλά και να κατανοήσουμε το Ευαγγέλιο, πρέπει να στεκόμαστε πάνω στους ώμους των πατέρων της εκκλησίας και πάνω εις τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά. … Αυτή η ορθόδοξη πίστη ήταν που κράτησε την πατρίδα Ελλάδα όταν έπρεπε να πει ΟΧΙ στους Ιταλούς , αυτή η πίστη κράτησε το ΄30 κ το ΄40 τους Έλληνες.. …Θέλω να σας παρακαλέσω, εσείς που είστε τα παιδιά των Ελλήνων, που δεν κατέβασαν ποτέ την σημαία, που δεν πρόσβαλαν ποτέ τον πολιτισμό τους, που δεν αρνήθηκαν την δική τους πατρίδα την ώρα που τους κυνηγούσαν στην Σμύρνη και στον Πόντο, ήρθαν εδώ και άρχισαν καινούρια χωριά με μια εικόνα στο χέρι. …Παρακαλώ μην προσβάλλετε τον εκκλησιασμό, μην προσβάλλετε την Ελλάδα, μην βάζετε νερό στο κρασί, η Ελλάδα είναι το κέντρο της πίστεως, τα Ιεροσόλυμα είναι Αγία πόλη, αλλά εμείς όταν θέλουμε να μάθουμε τον χριστιανισμό, την ορθοδοξία, στην Ελλάδα ερχόμαστε. Αυτός ο Ινδιάνος με σκισμένα μάτια, δεν πηγαίνω Ρουμανία, δεν πηγαίνω Ρωσία, έρχομαι εδώ. …

Κι όταν λέμε απ τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, το λέμε με την καρδιά για να μην γίνει ανάγκη αύριο, εμείς οι ξένοι, εμείς οι Ινδιάνοι, να έρθω εγώ με αναμμένο φανάρι σαν τον Διογένη για να ψάξω Έλληνα μέσα στους Έλληνες. …

Παρακαλώ να έχετε την ευθύνη να κληρονομήσετε στα παιδιά σας όχι έναν χάρτη, αλλά μία πατρίδα. Όχι έναν χάρτη που περιορίζει την Ελλάδα σε σύνορα, αλλά μια πατρίδα που είναι Ελληνισμός κι Ορθοδοξία μαζί. Να κληρονομήσετε, όχι ένα σπίτι στα παιδιά σας, αλλά μία ελληνική οικογένεια, αυτή η οικογένεια που δεν αλλοιώθηκε ποτέ και παραμένει να είναι πιστή οικογένεια. …Λένε ότι οι Έλληνες πολεμάνε σαν τους ήρωες, εγώ θα έλεγα ότι οι ήρωες πολεμάνε σαν του Έλληνες.

Ήρθα να ζητήσω από εσάς να κρατηθείτε, να κρατηθείτε κ να είσαστε Έλληνες. Να μην προσβάλλετε ποτέ ότι σας αφήσαν οι πρόγονοι σας. να μην προσβάλλετε τον παππού και την γιαγιά, να έχετε πάνω αυτή τη σημαία που έχει μπλε και άσπρες γραμμές κ έναν Σταυρό κ να μην ξεχνάτε από που προέρχεστε, που είστε και να ξέρετε προς τα που πηγαίνετε..

Ο κατά κόσμον Λουΐς Αντώνιο Τόρρες Εσκβίρελ γεννήθηκε στην Κολομβία.

Στις 8 Νοεμβρίου 2020 χειροτονήθηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μπογκοτά τιτουλάριος Επίσκοπος Άσσου, Βοηθός Επίσκοπος της Μητροπόλεως Μεξικού.

Τη χειροτονία τέλεσε ο Μητροπολίτης Μεξικού Αθηναγόρας, συμπαραστατούμενος από τον Αρχιεπίσκοπος Ντάλας και Νοτίου Αμερική Αλέξανδρο (Μετροπόλια) και τον Επίσκοπο Μυρίνης Αθηναγόρα.

 


Ολόκληρο το συγκλονιστικό κήρυγμα του Μητροπολίτη Κολομβίας

(για να καταλάβουμε πως μας βλέπουν οι "ξένοι" πλέον, ακούστε τι μας λέει ο Ινδιάνος Μητροπολίτης και τι ζημιά έχουμε κάνει εμείς οι Έλληνες στην κληρονομιά μας, στον πολιτισμό μας στο έθνος μας. Εμείς οι ίδιοι και κανένας πολιτικός).


                Πηγή – πληροφορίες: https://aegeanews.gr/news/ekklisia/465656/ego-enas-indianos-koito-pros-tin-ellada-ellines-omos-pros-pou-koitazoun-sygklonistiki-omilia-tou-mitropoliti-kolomvias-gia-katalavoume-pos-mas-vlepoun-ksenoi/

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη και σεβασμό, αλλά είμαστε πάντα και παραμένουμε πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ