ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ


Ζημιές στο επαρχιακό και αγροτικό δίκτυο προκάλεσε στην ευρύτερη περιοχή του Διαβολιτσίου και της Κάτω Μέλπειας, στον Δήμο Οιχαλίας, η ισχυρή βροχόπτωση που σημειώθηκε τα ξημερώματα της νύχτας της 19ης προς την 20ή Ιανουαρίου 2023 , καθώς πλημμύρισε ο χείμαρρος «Βίας». Σημειώθηκε επίσης εισροή υδάτων σε ισόγεια και υπόγεια σε περιορισμένο αριθμό επιχειρήσεων, στο Διαβολίτσι.

Την περιοχή, στην οποία επενέβησαν μηχανήματα της Περιφέρειας και του Δήμου αποκαθιστώντας τις ζημιές, επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μεσσηνίας, Ανδρέας Τσουκαλάς, συνοδευόμενος από αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες. Επιτόπου βρέθηκε και η Δήμαρχος Οιχαλίας, Παναγιώτα Γεωργακοπούλου, με άλλα αυτοδιοίκητά και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου.

Όπως ενημέρωσαν τους πολίτες οι παράγοντες της Περιφέρειας, η Π.Ε. Μεσσηνίας θα προβεί άμεσα στη συγκρότηση δύο επιτροπών -μίας για την καταγραφή των ζημιών στις υποδομές και μίας για το ανάλογο έργο στις επιχειρήσεις- οι οποίες θα μεταβούν για αυτοψία στην πληγείσα περιοχή στην αρχή της ερχόμενης εβδομάδας.


 

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ