ΞΕΦΤΙΛΙΚΙΑ ΔΙΧΩΣ ΝΤΡΟΠΗ ΜΕ ΤΗΝ ΦΑΜΠΡΙΚΑ ΕΙΚΟΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΩΝΩΝ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΑΠΟ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΕΣ


Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει το φαινόμενο των εικονικών συμφώνων συμβίωσης τα οποία έχουν υπογράψει περισσότεροι από 100 νέοι συνοριοφύλακες που προσελήφθησαν για να ενισχύσουν τις δυνάμεις στον Έβρο.

Η επιθυμία των νέων συνοριοφυλάκων να υπηρετήσουν όσο το δυνατό πιο κοντά στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, οδήγησε δεκάδες από αυτούς στη συγκεκριμένη απόφαση της απελπισίας έτσι ώστε να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα μόρια.

Έτσι, ένας νεαρός συνοριοφύλακας υπέγραψε σύμφωνο συμβίωσης με μια 75χρονη γυναίκα, και άλλοι δύο υπέγραψαν σύμφωνο συμβίωσης... μεταξύ τους.

Από τους 250 νέους συνοριοφύλακες που έχουν προσληφθεί για να ενισχύσουν τις δυνάμεις στον Έβρο, πάνω από 100 έχουν υπογράψει εικονικά σύμφωνα συμβίωσης, προκειμένου να εξασφαλίζουν τα 5 έως 7 μόρια που προβλέπεται ότι μπορεί να πάρει κάποιος και έτσι να τοποθετηθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης. Κι αυτό γιατί οι περισσότεροι θέλουν να μείνουν στην πρωτεύουσα του Έβρου και να υπηρετούν στα τρία Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης που ανήκουν σε αυτήν, δηλαδή σε Φέρες, Τυχερό και Σουφλί, όπου προβλέπεται να τοποθετηθούν συνολικά 115 συνοριοφύλακες.

Συγκεκριμένα, από τους συνοριοφύλακες που ολοκλήρωσαν την εκπαίδευση τους, μόλις οι έξι είχαν δηλώσει πως ήταν παντρεμένοι, ενώ μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης και πριν την οριστική τοποθέτησή τους, με καταληκτική ημερομηνία την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου εμφανίστηκαν να είναι παντρεμένοι 40 συνοριοφύλακες με ακόμη 60 να δηλώνουν την πρόθεσή τους να υπογράψουν και εκείνοι σύμφωνο συμβίωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, διαπιστώθηκε ότι πράγματι μετά την πρόσληψη των συνοριοφυλάκων έχουν υπογραφεί δεκάδες σύμφωνα συμβίωσης και η έρευνα που διατάχθηκε θα εξετάσει αν πράγματι κάποια από αυτά είναι εικονικά, οπότε θα υπάρξουν κυρώσεις και βέβαια δεν θα χορηγηθούν τα μόρια.

«Με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, διεξάγεται διοικητική έρευνα σχετικά με καταγγελλόμενα σε δημοσιεύματα που αφορούν στην υπογραφή εικονικών συμφώνων συμβίωσης από νέους Συνοριοφύλακες» αναφέρει ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. που εκδόθηκε με αφορμή το συγκεκριμένο ζήτημα.

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ