Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


Με τη δέουσα λαμπρότητα η Καλαμάτα εόρτασε την Πολιούχο και Προστάτιδά της Παναγία Υπαπαντή, στο φερώνυμο πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ιερό Ναό, σήμερα Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023.

Χιλιάδες πιστοί από την πόλη και άλλες περιοχές της χώρας προσκύνησαν την Ιερή Εικόνα της Παναγίας Υπαπαντής και παρακολούθησαν τη λιτανεία σε κεντρικές οδούς της Καλαμάτας.

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τη Δεσποτική και Θεομητορική εορτή της Υπαπαντής του Χριστού πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, π. Πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμμένου, εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου όπως οι Βουλευτές Ιωάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης, Περικλής Μαντάς, Νάντια Γιαννακοπούλου και Κωνσταντίνος Μπογδάνος καθώς και αιρετών της Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού. Τον εορτασμό τίμησε με την παρουσία του ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Γεώργιος Πουρναράς, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλων τοπικών φορέων.

Στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού τελέσθηκαν ο Όρθρος και η πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, κατά την οποία προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμωνος, Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου, Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου, Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου, Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού, Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρου και Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ξεκίνησε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας με τη συμμετοχή των Δημοτικών Φιλαρμονικών Καλαμάτας, Μεσσήνης και του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ τιμές απέδωσε έξω από το Μητροπολιτικό Ναό η Φιλαρμονική της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η Εικόνα της Παναγίας με το Χριστό λιτανεύθηκε σε κεντρικές οδούς της πόλης (Υπαπαντής, 23ης Mαρτίου, Aριστομένους, Π. Καίσαρη, Φαρών, Φάριος), με κατάληξη το Μητροπολιτικό Ιερό Ναό.

Με το πέρας της λιτανεύσεως της Ιερής Εικόνας, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας υπογράμμισε ότι, η σημερινή ημέρα υπενθυμίζει σε όλους το κουράγιο και την δύναμη που χαρίζει η πολιούχος της πόλης, ιδιαιτέρως στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, ενώ κάλεσε τους παρισταμένους να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των αδικοχαμένων πιλότων, οι οποίοι θυσιάστηκαν για την πατρίδα.































 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ