ΞΥΛΟΚΟΠΗΣΑΝ ΜΕ ΒΑΝΑΥΣΟΤΗΤΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ – ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟΝ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ»


Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε μέσα σε γνωστό εστιατόριο στα Εξάρχεια, ο Γιάνης Βαρουφάκης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πέντε άτομα αγνώστων στοιχείων μπήκαν μέσα στο εστιατόριο «Γιάντες», όπου πραγματοποιούνταν μια εκδήλωση του κόμματος ΜέΡΑ25, πλησίασαν τον Γιάνη Βαρουφάκη και του επιτέθηκαν, λίγο μετά τις 21.30 το βράδυ.

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25, που έχει υποστεί κάταγμα ρινικής χώρας, διακομίσθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου του τοποθετήθηκε νάρθηκας στη μύτη. Εκεί έσπευσαν άνδρες της Κρατικής Ασφάλειας προκειμένου να του πάρουν κατάθεση, ώστε να διαλευκάνουν την υπόθεση της εναντίον του επίθεσης και ακολούθως να ξεκινήσουν έρευνα για τη σύλληψη των δραστών του ξυλοδαρμού.

Μετά τα μεσάνυχτα αποχώρησε από τον «Ευαγγελισμό» και επέστρεψε σπίτι του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, του προτάθηκε να μείνει προληπτικά στο νοσοκομείο αλλά δεν ήθελε και έφυγε.

Λίγο μετά τις 04:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου, ο Γιάνης Βαρουφάκης έκανε την πρώτη του ανάρτηση στα Social media, ευχαριστώντας αρχικά το ιατρικό προσωπικό του Ευαγγελισμού, εκείνους που του ευχήθηκαν για ταχεία ανάρρωση και τόνισε πως θρηνούμε 57 νεκρούς.

Αναφερόμενος στην επίθεση είπε πως «Δεν ήταν αναρχικοί, αριστεριστές, κομμουνιστές ή νέοι μέλη κανενός κινήματος. Μπράβοι της Νύχτας ήταν (και φαινόντουσαν) οι οποίοι επικαλέστηκαν άτσαλα το ψέμα ότι ψήφισα Μνημόνιο. Δεν θα αφήσουμε το παρακράτος και τον υπόκοσμο να μας διχάσει. Συνεχίζουμε!.»

Ευχαριστώ το συγκινητικό προσωπικό του Ευαγγελισμού. Ευχαριστώ & για τις ευχές (σχεδόν) όλων σας. Τώρα προέχει να μην αποπροσανατολιστεί κανείς: Θρηνούμε τους 57 των Τεμπών. Προστατεύουμε το αυθόρμητο κίνημα των νέων, την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα αλλάξει. Ραντεβού στους δρόμους 1/2

Παράλληλα υπάρχει πληροφορία ότι τα άτομα που του επιτέθηκαν, κατέγραφαν την επίθεση με κινητό τηλέφωνο.

Από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος επικοινώνησε με τον Βαρουφάκη και ο ίδιος του είπε ότι δεν είχε μαζί του την προσωπική του φύλαξη. Έτσι θα δώσει κατάθεση στους άνδρες της Κρατικής Ασφάλειας προκειμένου να περιγράψει τι έγινε.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, είχε πέσει θύμα επίθεσης, πριν από οκτώ χρόνια, το 2015, στο ίδιο εστιατόριο όπου συνέτρωγε με τη σύζυγό του, Δανάη Στράτου.

Τότε μια ομάδα αγνώστων είχε εισέλθει στο εστιατόριο και του πέταξαν ένα μπουκάλι νερού φωνάζοντάς του να φύγει από τα Εξάρχεια.
 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ