ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ


Συνεχίζονται, τα συλλαλητήρια για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους.

Η «καρδιά» των κινητοποιήσεων χτύπησε στο κέντρο της Αθήνας, αν και συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται και σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ηράκλειο, Χανιά, Καλαμάτα, καθώς και σε άλλες πόλεις.

Συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα, από τις 12 το μεσημέρι και έως τη μια και μισή, βρισκόντουσαν σε εξέλιξη τα συλλαλητήρια των ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα. Τα βασικά τους αιτήματα ήταν να μην συγκαλυφθεί η τραγωδία, οι υπαίτιοι να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη και να ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας.

Οι συμμετέχοντες, οι οποίοι υπολογίζεται πως ξεπερνούσαν τις 20.000, έφεραν πανό με συνθήματα όπως: «Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή», «Στείλε όταν φτάσεις, δεν έφτασε ποτέ... Εκδίκηση θα πάρουμε για σένανε μικρέ» και «Εσείς μετράτε κέρδη και ζημίες, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές».

Με τη λήξη των συλλαλητηρίων ξεκίνησε η πορεία προς τον ΟΣΕ. Κατά τους προελέγχους της Αστυνομίας, πραγματοποιήθηκαν τέσσερις προσαγωγές.

Περί τις 14:00, σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια με κρότου λάμψης και χημικά στην πλατεία Καραϊσκάκη. Ειδικότερα, η πορεία έλαβε τέλος αφότου ομάδα αγνώστων προκάλεσε υλικές ζημιές σε τραπεζικά καταστήματα στην πλατεία και άναψε καπνογόνα. Η Αστυνομία απάντησε με κρότου λάμψης διαλύοντας έτσι το πλήθος των διαδηλωτών.


 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ