Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΝΟΝΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΝ ΒΙΑΖΕ - ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ «ΞΑΝΘΟΥ ΜΑΓΟΥ»


Ήταν μόλις 16 χρονών έφηβη όταν έπεσε στα νύχια του βασανιστή της. Που να φανταζόταν πώς ο ίδιος ο νονός της, παντρεμένος άνθρωπός με μία θυγατέρα, θα εκμεταλλευόταν  τα προβλήματα που αντιμετώπιζε λόγω εφηβείας για να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές ορέξεις του.

Το κορίτσι όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας της αναζητούσε λύσεις και απαντήσεις. Ο νονός της, ο «ξανθός μάγος» είχε βρει τον τρόπο για να την κάνει υποχείριό του. Το βασανιστήριο κράτησε έναν χρόνο. Ένας χρόνος συστηματικών και συνεχόμενων  βιασμών.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, του Γρηγόρη Παπαϊωάννου ή, όπως είναι γνωστός, του «Ξανθού Μάγου», σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις αξιόποινες πράξεις α) του βιασμού κατ’ εξακολούθηση και β) της κατάχρησης ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, πράξεις που φέρονται ότι τελέσθηκαν κατά το χρονικό διάστημα του Ιουνίου του 2020 έως και τον Αύγουστο του 2021, στη Νέα Καλλικράτεια και στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για τον Παπαϊωάννου Γρηγόριο του Δημητρίου και της Θεοδώρας, γεννημένο στο Κνίδη Βεντζίου Γρεβενών. Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των αδικημάτων που τελέστηκαν.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 2310-388456, 2310-388457 και 2310-388458 του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.
 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ