ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΗ Η ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ


Ξεχείλισε η οργή των πολιτών για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη και πλημμύρισε τους δρόμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας, της Λάρισας και των υπόλοιπων μεγάλων πόλεων της χώρας. Χιλιάδες πολίτες διαδηλώνουν από το πρωί για κάτι πολύ μεγαλύτερο από την ασφάλεια των δρομολογίων του σιδηροδρόμου. Διαδηλώνουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας εναντίον ενός συστήματος που απέδειξε με το αίμα των 57 νεκρών των Τεμπών ότι βάζει τους πολίτες του σε δεύτερη μοίρα, ότι οι ζωές τους έχουν μικρότερη αξία από την δική του επιβίωση και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του.

Η κραυγή «δολοφόνοι» που βγήκε από τα στόματα των διαδηλωτών και γράφτηκε στα πανό που ύψωσαν δεν ήταν απλώς η έκφραση ενός συναισθήματος. Δείχνει ξεκάθαρα ότι αντιλαμβάνονται πώς για μεγάλο μέρος του πολιτικού συστήματος οι ίδιοι είναι αναλώσιμοι, πως όπως ειπώθηκε από την πρώτη στιγμή «ζουν από τύχη», πως η χώρα τους δεν ενδιαφέρεται ούτε στο ελάχιστο για την ασφάλεια και την ευημερία τους. 

Η συμμετοχή των πολιτών στα συλλαλητήρια ήταν εντυπωσιακή, ίσως η μεγαλύτερη από τις μεγάλες διαδηλώσεις του 2011 εναντίον του μεσοπρόθεσμου. Όταν η αστυνομία, η οποία δίνει πάντα αριθμούς πολύ μικρότερους των πραγματικών, μιλά για 60.000 ανθρώπους στις συγκεντρώσεις της Αθήνας, αντιλαμβάνεται κανείς ότι ο πραγματικός αριθμός προσεγγίζει και ίσως ξεπερνά τους 100.000. Αυτή η μαζική συμμετοχή δίνει το μήνυμα ότι πλέον η αδιαφορία των κυβερνώντων προς τους πολίτες δεν πρόκειται πλέον να γίνει ανεκτή από κανέναν.

Η συγκέντρωση στην Αθήνα

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί στο κέντρο της Αθήνας και με αφετηρία τα Προπύλαια πραγματοποιούν πορεία προς τη Βουλή διαμαρτυρόμενοι για τη τραγωδία στα Τέμπη.

«Στείλε όταν φτάσεις», «Δεν έφτασε ποτέ», «Εκδίκηση θα πάρουμε για σένανε μικρέ», «Κέρδη βαμμένα στων φοιτητών το αίμα», «Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή», είναι μερικά από τα συνθήματα που λένε οι διαδηλωτές.

Πριν την έναρξη των συγκεντρώσεων τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων, ενώ η αστυνομία προχώρησε προληπτικά σε 15 προσαγωγές.


 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ