ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΤΕΣΧΕΣΑΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ


Ένα συνταρακτικό γεγονός έπεσε σαν κεραυνός εν αίθρια στους κάτοικους του χωριού Πλατύ Καλαμάτας Μεσσηνίας όταν έφτασε το ειδοποιητήριο από ξένα φανς του εξωτερικού, που έχουν αγοράσει τα κόκκινα δάνεια, καθώς οι τέσσερεις οικογένειες του χωριού που είχαν υποθηκεύσει τις περιουσίες τους για να πάρουν δάνεια να φτιαχτεί η εκκλησία του χωριού δεν αποπλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους αλλά και ούτε η εκκλησιά όπως φαίνεται πλήρωνε.

Αυτές οι πληροφορίες που είναι αναρτημένες στην https://el.wikipedia.org τις είδανε τα λαγωνικά των φανς του εξωτερικού και αμέσως έβαλαν πλώρη για να προχωρήσουν στην αποπληρωμή των δάνειων και να ζητήσουν έντοκα τα χρήματα τους.

Συνεχόμενες ήταν οι εκκλήσεις να αποπληρωθούν οι δόσεις των δάνειων μαζί με τα τοκοχρεολύσια και δυστυχώς, αυτό δεν πραγματοποιήθηκε, με αποτέλεσμα να κινηθούν δικαστικά και να προχωρήσουν στην πρωτοφανή και ανήκουστη κατάσχεση της εκκλησίας….!!!!

Τα χρήματα είναι πάρα πολλά, αν υπολογίσουμε και τους τόκους από το 1887 που φτιάχτηκε η εκκλησία και ότι τα πανάκριβα δάνεια που για να τα πάρουν υποθήκευσαν της περιουσίες τους οι τέσσερεις οικογένειες του Πλατύ, προέρχονται από τα αγγλικά δάνεια που πήραν με λύρες Αγγλίας παλαιάς κοπής με κεφάλι της βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία δυστυχώς πέθανε και μας άφησε χρόνους και δεν θα μπορέσει να υποστηρίξει την αλήθεια με το γεγονός της κατάσχεσης της εκκλησίας. Αλλά και ο Κάρολος ως νέος Βασιλιάς δεν γνωρίζει και πολλά από αυτά τα γεγονότα…!!!!!

Οι κάτοικοι μετά απ’ αυτό το οδυνηρό γεγονός είναι λυπημένοι και δεν ξέρουν τι να κάνουν μιας και έρχεται η εορτή του Πάσχα και δεν μπορούν να κάνουν μέρα πάρα μέρα αγρυπνίες και βλέπουν ότι δεν θα έχουν εκκλησία…!!!

Έτσι φέτος θα κάνουν οι κάτοικοι του Πλατύ, Πάσχα στην εκκλησία και θα είναι σαν να μην έχουν Εκκλησία ..!!!  Και κρίμα γιατί έβαλαν τους μπλε σταυρούς …!!!!

 

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ