ΕΚΟΙΜΗΘΗ Ο Π. ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΙΑΚΟΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΤΑ ΣΑΡΚΑ ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΩΟΥ ΚΑΙ ΝΙΣΥΡΟΥ Κ. ΝΑΘΑΝΑΗΛ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ, Π. ΙΩΑΝΝΗ ΔΙΑΚΟΠΑΝΑΓΙΩΤΗ


Εκοιμήθη εν Κυρίω σε ηλικία 65 ετών, ο πολύ αγαπητός πατήρ Σταύρος Διακοπαναγιώτης επί χρόνια Ιερέας του ΙΝ Αγίου Παύλου Κω, κατά σάρκα αδελφός του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ καθώς και του Γενικού Αρχιερατικού Πρωτοπρεσβύτερου, π. Ιωάννη Διακοπαναγιώτη.

Ένας ιδιαίτερα καλόκαρδος, πρόσχαρος, προσφιλής, Άνθρωπος και Κληρικός, πάντα με το γλυκό ζεστό του χαμόγελο.

Γόνος ευσεβούς πολύτεκνης Ιερατικής οικογένειας. Γεννήθηκε στο Αμανιού το 1957 και μεγάλωσε στην Αντιμάχεια στην ενορία της Κοιμήσεως Θεοτόκου που επίσης υπηρέτησε επί πολλά χρόνια ο αξέχαστος πατέρας του π. Στέφανος Διακοπαναγιώτης.

Μεγαλωμένος στην εκκλησία, από μικρό παιδί βοηθούσε τον Ιερέα πατέρα του ως παππαδάκι αλλά και ως ψάλτης.

Ιερέας χειροτονήθηκε τον Νοέμβριο του 2003 (στον εσπερινό των Εισοδίων χειροτονήθηκε Διάκονος στην Αντιμάχεια και την επόμενη ημέρα της εορτής Ιερέας στον ΙΝ Εισοδίων Θεοτόκου Κεφάλου από τον μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Αιμιλιανό.

Διορίστηκε Ιερέας στην ενορία που ήταν ο πατέρας του π. Στέφανος συνεχίζοντας το Ιερατικό έργο. Και από το Σεπτέμβριο του 2009 μέχρι σήμερα, ανέλαβε Ιερέας στον ΙΝ Αγίου Παύλου Κω (σε πάντα αρμονική συνύπαρξη με τον π. Περικλή με τον οποίο τους συνέδεε αδελφική αγάπη και ήταν ο τελευταίος με τον οποίο μίλησε στο τηλέφωνο λίγο πριν την κοίμησή του).

Με μεράκι και αγάπη, λάτρης του βαρέως ήχου, ξεχώριζε για την μελωδικότητα της βελούδινης φωνής του είτε στην απαγγελία του Ευαγγελίου, των Χαιρετισμών της Θεοτόκου κλπ είτε στις εκφωνήσεις στην Θεία λατρεία.

Θα μείνουν αξέχαστες οι συζητήσεις μας για τα παλιά καλά χρόνια, με τους αγνούς μερακλήδες ανθρώπους τους ευλαβείς Ιερείς και Ιεροψάλτες των χωριών μας με την άδολη  αγάπη και φιλία αλλά και τη σύνδεση της παραδοσιακής μας μουσικής με τα ψαλτικά ακούσματα.

Φιλούμε με αγάπη και ευλάβεια το χέρι σου παπά Σταύρο μας, να έχουμε την ευχή σου. Έχε μας στις προσευχές σου στο Άνω Θυσιαστήριο. Καλό Παράδεισο.

Το σκήνωμα του π. Σταύρου θα βρίσκεται προς προσκύνηση αύριο Τρίτη 04/03/2023 από τις 10πμ στον ΙΝ Αγίου Παύλου Κω. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί στις 2μμ στον ίδιο ναό και ο ενταφιασμός θα γίνει στο Νέο Κοιμητήριο.

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στον  λίαν αγαπητό Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κω και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, στον Γενικό Αρχιερατικό π. Ιωάννη, στην αγαπητή αδελφή του κ. Αργυρώ, στα πολύ αξιόλογα παιδιά του, Στέφανο και Δήμητρα, στα εγγόνια, τα ανίψια και τους λοιπούς συγγενείς.


Στον Β’ κατανυκτικό εσπερινό στις 5 Μαρτίου 2023 ο π. Σταύρος μαζί με τον Σεβασμιώτατο, τον Γενικό Αρχιερατικό, τον π. Ιωακείμ και τον π. Περικλή:

Β’ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ Κ. ΝΑΘΑΝΑΗΛ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΥΛΟ ΚΩ: ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΨΥΧΟ ΚΑΙ ΒΛΑΣΦΗΜΟ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ ΑΠ΄ ΑΥΤΟΝ


                Πηγή – πληροφορίες: https://aegeanews.gr/featured/473045/ekoimithi-stavros-diakopanagiotis

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη και σεβασμό, αλλά είμαστε πάντα και παραμένουμε πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ