ΣΤΙΣ 28 ΜΑΪΟΥ 2023 Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΓΥΡΟΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΡΕΤΖΕΠ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΚΕΜΑΛ ΚΙΛΙΤΣΝΤΑΡΟΓΛΟΥ


Σε μια δεύτερη εκλογική μονομαχία, μεταξύ Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, θα κριθεί το μέλλον της Τουρκίας, στις 28 Μαΐου, όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας, με κάθε επισημότητα, ο πρόεδρος του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου (YSK) της χώρας.

Ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών θα διεξαχθεί σε δύο εβδομάδες, την Κυριακή 28 Μαΐου, καθώς κανένας από τους υποψηφίους δεν κατάφερε να ξεπεράσει το 50% στον πρώτο.

Ο επικεφαλής του YSK, ο Αχμέτ Γενέρ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκέντρωσε το 49,51% των ψήφων και ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου το 44,88%. Περίπου 35.000 ψήφοι μένουν να καταμετρηθούν. Η συμμετοχή στις εκλογές ανήλθε στο 88,92% στις κάλπες που στήθηκαν εντός της Τουρκίας, ενώ η συμμετοχή για τους Τούρκους που ψήφισαν στο εξωτερικό ανήλθε στο 52,69%.

Ρυθμιστής στον δεύτερο γύρο των εκλογών θα είναι ο Σινάν Ογάν, ο οποίος δήλωσε πως μπορεί να υποστηρίξει τον κύριο υποψήφιο της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, μόνον αν αυτός συμφωνήσει να μην κάνει παραχωρήσεις στο φιλοκουρδικό κόμμα.

Την ίδια ώρα, στη Βουλή, η Λαϊκή Συμμαχία βγαίνει νικήτρια αφού κατέχει 322 έδρες. Από τις εκλογές δεν έλειψαν οι ανατροπές, καθώς το MHP, το Εθνικιστικό Κίνημα του Μπαχτσελί, έφτασε αρκετά ψηλά (10,05), ενώ το φιλοκουρδικό κόμμα έπεσε κάτω από το αναμενόμενο.

Οι δηλώσεις των δύο αντιπάλων

«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε το έθνος μας για τα επόμενα πέντε χρόνια», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, με τη σειρά του, είπε: «Το έθνος αποφασίζει για δεύτερο γύρο, χαρά μας. Σίγουρα θα κερδίσουμε αυτές τις εκλογές στον δεύτερο γύρο. Θα το δουν όλοι». Σε ανάρτηση που έκανε το μεσημέρι της Δευτέρας ανέφερε: «Αγαπητέ Λαέ, δουλεύουμε ασταμάτητα από χθες. Μην απελπίζεστε. Θα σταθώ όρθιος, θα σας πω συγκεκριμένα τις παρατηρήσεις μου για το τι συμβαίνει και μετά θα σηκωθούμε όρθιοι και θα κερδίσουμε μαζί αυτές τις εκλογές. Όταν όλα τελειώσουν, το πρώτο λόγο θα τον έχει το έθνος μας».

                 Πηγή – πληροφορίες: https://www.zougla.gr

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη και σεβασμό, αλλά είμαστε πάντα και παραμένουμε πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ